28 ian. 2009

statiunea vama veche

madam udrea, o stiti, aia blonda de la turism, a intrat in paine. si de acolo a facut niste declaratii de'a dreptu haioase despre cum vede ea turismul asta autohton. astfel, blonda zice ca ea n'ar fi autorizat niciodata ce s'a construit in vama, da' n'are ce sa faca pentru ca vama nu e statiune, deh, si daca degradarea locului (vama veche, pe vremuri un loc fain) continua, ea o sa faca... ta daaaaa! o vama veche noua.
dupa ce autoritatile locale s'au apucat sa toarne niste asfalt, exact stirea asta mai lipsea despre vama.

si mai vrea ministra si sa faca trasee mai facile intre mare si delta... da' de ce, lasati, nu va deranjati, ca mie'mi place delta asa cum e si nu tin deloc sa vad masini in sfantu gheorghe sau la sulina.

what's next? un spa la babele, sa'si trateze si ele, saracele babe, artrita?
bleah!

23 de comentarii:

maria spunea...

pai si ce e rau in a face legaturi mai bune intre delta si mare? ca asa pe mine ma-ngrozeste drumul. plus ca are altele mai grele, astea-s nimicuri

ruxa spunea...

e rau. cu cat mai usor accesul, cu atat mai multa lume, cu atat satele din delta vor pati ce'a patit vama.
da, are o multime de facut, da' nici eu nu's optimista

Sid spunea...

Vezi tu, nu rockeri care merg la cort in vama sunt turismul. Nu cativa oameni care merg in delta ca sa "se rupa" sunt turismul. Habar n-am despre calitatile/calificarile madamei Udrea in domeniul turismului, dar turismul, dpdv al guvernului, sunt chestiile pe bani. Si daca e "trendy" pentru tot cocalarul sa mearga-n vama, da, asfaltezi, oferi facilitati, ca sa vina cei cu bani si sa-i cheltuie.

Una sunt lucrurile dupa care suspina lumea zicand "nu mai e vama ce-a fost", si alta e business-ul. Si treaba ei, ca ministru, e business. Cert e ca asa cum e vama acum se scot mult mai multi bani (si implicit ajung mult mai multi bani la stat) decat cand acum cativa (mai multi) ani.

maria spunea...

daca faci o protectie a mediului ok de ce ar fi o problema? ce delta e zona exclusiva numai pentru aia care se risca sa bata drumul?

maria spunea...

asa cum spune sid, ce facem, inchidem piramidele pentru ca e prea multa lume?

ruxa spunea...

sid, inteleg ce zici, dar inainte sa transformi satele in statiuni, ce'ar fi sa transformi intai statiunile in statiuni?

maria, cu riscul de a parea ingrozitoare, eu ma refer mai ales la poluarea umana. investitiile, modernizarea, statiunizarea au ca rezultat pierderea specificului unor locuri. imi place delta si pentru ca e izolata, pentru ca pe plaja nu e muzica, pentru ca e lume putina care nu urla beata pe ulita, pentru ca stai la gazde sau la cort. daca faci hotel, cazino si discoteci acolo e clar ca ceva se schimba.

fireste ca nu inchidem piramidele. dar nici nu le placam cu melamina, nu?

Rareș spunea...

Nu mă bag. Și dacă o s-o facă nouă, tot nu mă duc. Dacă vreau să văd oameni majoritatea beți majoritatea zilei majoritatea anului, mă duc până-n Glasgow. E mâncarea mai bună, oamenii mai civlizați. Beți fiind. Și nu merg în fundu' gol doar așa, prin fața farfuriei cu fișăncips, să salveze o vamă.

maria spunea...

pai ilinca, or fi si alte destinatii retrase prin lume. zau. altfel, poate nu face discoteci

ruxa spunea...

rares, o decizie inteleapta

maria, sigur sunt, da' mie imi plac astea pe care le avem. daca o sa le praduiasca, o sa trebuiasca sa caut altele, asa e
he. ce statiune stii tu fara discoteci?

maria spunea...

mie mi se pare usor egoist: nu faceti drumuri, ca n-am chef de voi. altfel, discoteci nu cunosc ca nu prea merg in statiuni

maria spunea...

adica nu mi se pare ok sa condamni o initiativa care nu e rea....nu sunt fan al doamnei udrea, dar mi se pare mai fantezista baia termala din bucuresti

Sid spunea...

E cerere si oferta. Daca lumea vrea la vama sau in delta, acolo sa tranteasca hoteluri hidoase si discoteci si alte alea. Si nu-ti fie frica, locuri de-astea rupte de lume vor fi intotdeauna, doar ca va trebui sa sapi nitel mai adanc sa le gasesti.

Anonim spunea...

Pe chestia cu masinile la Sulina, stai linistita ca le vei vedea.

Marsul progresului deh.

nelu spunea...

cum fantezistă, mărie!? că io deja mi-am luat şlapi şi caschetă să nu îmi intre apa în urechi :))

vezi de treabă, staţiunea balneară Bucureşti va fi pe dreapta cum mergi pe autostrada suspendată, ştiu sigur. :))

miki spunea...

o-leooo, ce s-a incins maria! ca m-am si emotionat si am uitat tot ce vroiams a zic. dar era ceva de genul c[ doamna udrea actioneaza pe principiul blondei de la drept: cum mi-ar placea mie sa fie.d eci statiunile trebuie sa fie exact un loc in care trendul si moda sa se imbine armonios. deci da, spa la babele, if that's what it takes :)

sa clarificam faptul ca pozitia mea este strict neutra, deci maria - nu te contrazic. ilinca - nu te contrazic. peace. love. zen.

vorba ceea: imagine aaaaaalll the peopleeeeeeee, living life in peace, u-huuuuu huuuuu

ruxa spunea...

maria, nici n'am pretins c'as fi vreo generoasa la capitolul impartit locuri faine cu oameni care le strica.
nu condamnam initiativa doamnei, ci doar ma amuzam de ea. cum sa faci o noua vama? muti satul, gazdele, oamenii? cum procedezi?

baie termala in bucuresti mi se pare o idee cel putin mai viabila. de ce nu?

maria si sid, nu e vorba doar de locurile astea ca destinatie turistica. sunt pro confort, pro tehnologie, dar nu cu orice pret.
daca faci drumuri, o sa fie mai multa lume care se duce. daca se duce mai multa lume acolo, da, poate ca vor fi mai multi bani la stat, dar, automat, se va schimba si locul. iar linistea si salbaticia pentru care a inceput sa se duca lumea acolo in the first place vor fi disparut

mircea, exact asta ma nelinisteste in context. progresul. ca in loc sa mananci peste din balta o sa mananci de la carfur pentru ca pescarul o sa fie prea ocupat sa se dea pe net.. ce zici de asta? :)

ritchiu, dada, acolo o sa fie, in spatele casei presei, sa se bucure ziaristii de vederea turistelor in costum de baie. costum de baie armani, ca doar s'tem intr'o capitala europeana, se'ntelege! :)

miki, elvetie mica ce esti tu! :))

all, pana face o vama noua si drumuri noi in delta, ce'ar fi sa'i arda pe nesimtititii care ofera servicii proaste la preturi incredibil de mari? ce'ar fi ca stelele sa fie stele pe bune, sa nu se mai dea autorizatii de functionare pe ochi frumosi si spagi mari samd?

maria spunea...

pai si cum ajungi la baile termale din capitala cutraficul asta? altfel, prin strainataturi maninci peste din balta chiar daca pescarul are internet

cidu spunea...

de-ar face ceva, dar tare mi-e ca toate discursurile pe care le tin noii guvernanti se bazeaza pe audientele din seara precedenta si pe sondaje:
vrea votantul cutare lucru? pai sa ii zicem ca ii dam; ca ce, ne doare gura?

stroem spunea...

1. Chilia Veche ...Chilia Noua ( precedentul exista )
2.Sosele in Delta ? No ... chiar nu au nevoie : complex Lebada , proprietate privata SOV , are debarcader pt iahturi si helioport ...
3.Termal in Bucuresti ? Stie blonda ceva , ceva ( toata campia romana are stratu asta termal ) ... dar sa vad de unde bani de foraje la adancimea aia ...( plus ca nu cred ca stim sa le facem ! )
4.Vama e dusa de mult , din pacate ...de la primu termopan montat acolo

ruxa spunea...

maria, da, dar prin strainatati oamenii nu sunt romani.. :)
cum ajungi la bai? pai cred ca face ea si niste curse speciale in oras, cu elicopterul, sunt sigura ca se descurca, idei are! :))

cidu, cred ca madam udrea o sa incerce sa faca cate una-alta. ce'o sa'i iasa... mai vedem peste patru ani.

stroem, nu cred ca termopanele's principala problema din vama. dar asta e un subiect inchis, nu se mai poate face nimic acolo.

maria spunea...

nu, prin strainatati sunt si rusi. mult mai rau

benny(dana) spunea...

as pelca acum la mare..

ruxa spunea...

maria, n'as avea de unde sa stiu :)

dana, shhhhh, taci