28 mar. 2008

pisicisme (2)

pisica nu stie ca tu esti (asa de) mare si ea e (asa de) mica. pentru ea nu conteaza. daca are chef sa te fugareasca si sa te bata, uneori chiar pe bune, o s'o faca. topaie prin casa in doua labe ca sa'ti prinda piciorul, cam ca un catel. daca porti dres, pana sa zici "sony, da'te jos, pisica tampita, da'te jos, ca nu'mi cumperi tu dres!" s-a dus firul, iar pisica, redevenita calina, se uita la tine cu ochii mari: "ce'ai, draga, de ce tipi? n'ai baut cafea destula? ori prea multa? ia o pastila, ceva, nu se face sa tipi la ceva atata de dragut ca mine... si pentru ce? ma jucam si io, of, doamne! sa zici oameni si sa scuipi un ghem de blana!"

mai e, fireste, si faza cu felina care nu stie (sau n'o intereseaza) ca si tu tre sa dormi. si ca in timp ce ea se plimba lenesa de pe dulap pe canapea si pe pat, ori direct pe mocheta, in cautarea razei perfecte de soare care s'o gadile pe burtica si mustati, in timpul asta, tu te duci la serviciu. serviciu, zice pisica? ce'i aia serviciu? practic e locul ala din care te intorci ca sa'i pui ei in farfurie graunte sau plicul cu hrana umeda. a, da? ala e serviciu? nu e rau, da'n timpul zilei ma cam plictisesc uneori. si pe chestia asta, imi place sa te trezesc dimineata. foarte devreme. cam asa:



in contrapartida, cand esti suparat, pisica face mrau si vine fuga-fuga si ti se catara in poala, isi freaca urechile de tine si incepe sa cante un cantec batrrrranesc pe care numai ea il stie. ceva cu "nu mai sta suparrrrata, lasa trrrristetea, eu sunt aici, haide, ciufuleste'ma, fa'mi ce vrrrrei, n'am sa zic nici pâs, numa zambeste un pic acuma"

si stiti ceva? functioneaza cantecul asta..

(va urma)

13 comentarii:

innuenda spunea...

Vaaai, genial! După ce mă înduioşasem toată, citind ce-ai scris tu aici, foarte-foarte frumos, am dat plaz. Şi am rââââs cu lacrimi! Nice work!

miki spunea...

dadadada!! asa sunt ele si sunt atat de simpatice!! eu nu inteleg de ce zicea lumea de rau despre femeile pisicoase. niste invidiosi!

una peste alta, eu aveam o matza care era invatata sa nu muste, ca si-o lua peste bot. motiv pentru care de cate ori era foarte nervoasa, rodea din tapet. si rodea, rodea, rodea pana se calma, apoi venea zambareata sa se joace cu tine. buna pisica, bun caracter!doar ca la un moment dat a trebuit sa schimbam tapetul...

maria spunea...

eu niciodata nu am inteles de ce se spune despre pisici ca zgarie si despre caini ca musca. pai pisica mea musca muuuult mai rau decit un caine. plus ca te tine minte. tu crezi ca te-a iertat pentru vreo greseala grava- gen nu i-ai deschis usa la balcon inainte ca ea sa se gandeasca cum ca ar vrea sa iasa- ei bine, nu nu te-a uitat, ci te va astepta dupa colt, pregatita cu tacimul complet. muscat +zagariat

innuenda spunea...

Aoleu, fetelor, mă îngroziţi. Ce lighioane tazmaniene adăpostiţi? :))))

maria spunea...

innu- sunt doar pisici :)

ruxa spunea...

innu1: da, filmuletul e tare fain, si e cam din intamplari adevarate. io nu l'am vazut niciodata pe sony c'o bâta in mâna, da'n rest, e el, clar!

m. sony a facut praf cotierele de la canapea. si cand, in nemernicia mea de stapana, i'am cumparat kestie d'aia speciala de ascutit ghearele motanesti, a ignorat'o cu gratie.

maria1: dom'le, motanul tau e mai terminator decat al meu. sony nu tine minte decat matura cu care si'a luat bataie de la tanti care se straduia sa'mi tina casa intr'un echilibru curatenie-(dez)ordine (presupun, ca eu lipseam de'acasa)
daca incerc sa folosesc obiectul de tortura ma ataca. si vorbeste serios. adica chiar ma ataca. drept pentru care folosesc exclusiv aspiratorul.

innu2: pisici, pis pis pis, miaaau :)

maria2: zi'i si tu! :)

ruxa spunea...

a, m! zice de rau pen'ca nu's autentice, d'aia zice :)

miki spunea...

:)) am inteles. pisica sau deloc! mmmda, eu nu as face sacrificiul de a ma pastra... blanoasa, sa zicem, doar pentru a ma apropia de autentic :))

bineinteles ca a ignorat chestia aia speciala de ascutit, doar avea deja cotierele. erau ale ei, marcate direct... la ce bun sa depuna efortul de a personaliza obiectul intrus?

maria spunea...

lol, chestia speciala de ascutit ghearele nu cred ca are efect in cazul nici unei pisici. nici macar o secunda de atentie nu i-a acordat. noi am luat si cleste special de taiat ghearele si reusim sa taiem una pina sa il apuce pandaliile.

miki spunea...

auzi maria, dar tu de ce ai chinui o creatura despre care stii sigur ca va avea grija sa se razbune, si asta doar dupa ce va pune la punct cel mai evil plan?!

ruxa spunea...

buna dimineata! :)

m., la mine pisi e nume de cod pentru fetele mai degraba prostute dar infatuate care s-ar freca de orice/cine si care'si ascut ghearele pe canapea :)

da' gentile noi de ce nu le ignoraaaaa! stii tu ceva?


maria: stiu io, stiu io cum se face! iei pisica, pui un prosop peste pisica, pisica pe lung, prosopul pe lat. te asezi cu genunchii peste prosop (cum ar veni, incaleci pisica si prosopul) si purcezi la taierea ghearelor. pisica e imobilizata. voila :)
aaaa... cu sony nu merge, dar asta e pentru ca de obicei nu am asistenta

m: dupa ce'i tai ghearele, asa, pret de vreo zece zile, poa' sa puna la cale ce plan vrea ea, ca degeaba! :)))))

miki spunea...

daaa!! stiu tiparul pisi: blonda, slaba, firava, imbracata de fitze, mereu prezenta in mall si viseaza sa se faca nevasta de fotbalist. mereu am invidiat viata fetelor astora. trebuie sa fie atat de linistita...

ii tai ghearele, dar nu ii tai si coltii. si stii ce interesant pulseaza jugulara in somn? muhahahaa!!

neata si tie!

ruxa spunea...

nush, am senzatia ca pisica mariei e mai terorista decat sony. asta micu al meu e blandutz, asa, numa' la matura il apuca dracii :)

iara pisi... cam aia e! mai stiu io si alte modele, da' cam ala e prototipu, restu's variatiuni pe tema data! :)