13 mar. 2008

the costelest

mie mi se pare tras de par tot circul asta si ma “seaca” felul in care tot romanul e “mandru de costel” de parca ar fi al lui, propriu si personal.

costel canta, e un talent nativ. aud (in direct la realitatea, robert a zburat la madrid) ca visul lui dintotdeauna era sa cante. bun. si? ce'a facut costel pentru visul lui? s'a dus in spania sa faca mai multi bani din dat cu mistria. in mintea mea erou e ala care face ceva extraordinar, care munceste pentru visul lui. care se lupta pentru asta. care nu vede dreapta si stanga pentru visul lui. avem si noi megastar. avem si noi scoala populara de arta, facultati de muzica.
dar costel, desi visul lui era sa cante, s'a catarat pe schelele din spania. un alt roman l'a auzit si s'a apucat sa'l promoveze nitel. asa a ajuns costel la hijos de babel. a castigat, desigur, pentru ca e talentat. si gata, acuma toata romania se lauda cu el. l'a sunat presedintele sa'l felicite alea alea

costel, marele roman, a zis ca mai vine in romania doar in vacanta si sa'si vada familia. dar o sa ramana in spania de'acum. well? na'va eroul! si'a implinit visul, acum are si bani. l'a luat sony music in grija. ar putea sa stea in orice loc din lume vrea... well, romanul a ales spania.
i rest my case!

ma bucur si eu ca un roman a castigat un concurs. da' de unde pana unde erou? ambasador? e un tip care canta bine. intamplator a ajuns la tv. so what?
sunt romani care exceleaza afara si care si muncesc de le sar capacele pentru asta. cu ei de ce nu ne laudam? aia de ce nu sunt ambasadori?

ps robert prezinta un “spaniol pasionat de romani”, ii zice buna seara si’i baga microfonul sub nas. omul zice si el “bonã sera” iar lobelt trage imediat concluzia, mirat: “dar cum de vorbiti romana asa de bine?”
spaniolul respectiv nici n’a priceput intrebarea, ca invatase doar sa zica buna seara pe romaneste. si nici aia prea corect :D

alt ps: cea mai buna chestie e ca poate o vreme, in loc de manele si zurgalai, o sa fie fredonate nessun dorma si traviata.

Niciun comentariu: