21 mar. 2008

greturi matinale

m'am trezit de mai bine de'o ora si abia reusesc sa fixez cu atentie ecranul monitorului desi juma de cafea s'a baut deja. imi amintesc clar ca am citit si mailurile, cate venira de'aseara via comunicatedepresa - nimic interesant, zau.
si ca, in timp ce se facea cafeaua, am vazut niste astronauti in parcul garii. doi la numar. sau poate ca erau omuletul de la michelin. sau buster, fantoma. da'n doua exemplare.
nu mi'e clar daca sufar pentru ca am o intalnire importanta la 9 sau pentru ca am adormit numa pe la trei jumate.


***

taman am cetit ca onor guvernul Ro zice ca vrea sa le dea profesorilor 150 de euro pentru haine, anual. dincolo de valoarea... amuzanta a sumei - oare pe ce criterii a fost stabilita? si ce haine poti sa'ti cumperi, intr'un an, cu 150 E? - chestia mi se pare destul de jenanta. mai ales pentru ca admite cumva ca profesorii patriei sunt intr'atat de saraci incat tre sa le dea statu bani de haine.
apropo, banii tre justificati cu chitante. nu scrie daca dresurile doamnelor profesoare intra la categoria imbracaminte sau fitze.

2 comentarii:

Lucian spunea...

Interesanta suma 150 euro. Am un prieten care lucreaza in cadrul armatei, de o varsta cu mine, care are salariul de vreo 15-16 mil. si bani pentru haine 30 mil/an. Comparabil cu banii castigati de un profesor, right?

ruxa spunea...

pai da, dar armata are uniforma, mi se pare firesc sa primeasca banii astia, sunt la pachet, ca sa zic asa. dar sa ajungi, tu, stat civilizat, sa dai bani profesorilor ca sa se poata imbraca (oricum mai prost decat elevii lor) mi se pare o umilinta pentru noi toti...
tara in care profesorii n'au cu ce se'mbraca :(