26 mar. 2008

ce faci de summit?


ieri am inteles ca nu mai s'tem precauti ci moderati fata de teroristi. alaltaieri am priceput ca spp a cerut ziaristilor sa se acrediteze la piata presei libere. si la fantana miorita. stiti de ce? ca sa poata sta pe strada sa'i vada p'aia care vin la summit, cum trec ei, vaj vaj, in fuga masinilor straine si cu geamuri fumurii.

cainii maidanezi n'au fost nici ei uitati. i'am strans mintenas de pe strazi, i'am pus in custi, inchisi, ascunsi sub covor.

pricep ca si homeless-ii impartasesc aceeaasi soarta, stransi de pe strazi, dusi cine stie pe unde.
de fapt, iaca, tocmai am aflat, si eu impartasesc aceeasi soarta. plecarea in tunisia nu se face de pe otopeni ci de pe aeroportul din cluj. vad tunisia via cluj!

revenind, insa, mi se pare muuult prea exagerata primenirea asta summitiana, deranjul produs tampitilor de cetateni care platesc impozite si, nu in ultimul rand, umilinta la care s'tem supusi. le pasa alesilor de noi fix pret d'un discurs electoral. si de parca asta n'ar fi suficient sa ma enervez, fac pariu ca tot se vor gasi muritori de rand care vor sta, curiosi, pe marginea culoarului unic, sa'l vada pe bush ori poate chiar pe carla bruni.

ma gandesc ca poate ar putea sa se imparta niste salam de sibiu si niste pepsi pe strazi, ca sa se bucure si ei exact cum ma bucuram eu, copil fiind, cand ma duceam in cantonamentele pentru congrese si alte evenimente de partid si de stat!

prevad "tu ce faci de summit?" si "summit placut!", precum inainte de cutremurul anuntat de hâncu acu vreo cativa ani... bleah! pe cutremurul ala l'am sarbatorit la etajul zece din dristor, cu prieteni, pe principiul ca daca e sa cadem, s'o facem cu stil si de sus!

acu o sa fiu in aer de'a binelea!

PS taman aud acu la stiri ca un bucurestean a fost impuscat aseara pentru un loc de parcare. ain't that cool? unde dracu ne ducem? ma rog, nu stiu voi, eu ma duc sa'mi mai pun niste cafea. daca's cuminte, poate primesc la pranz paine si masline...

8 comentarii:

Lucian spunea...

de summit eu voi fi in concediu, asa ca nu ma intereseaza ce se intampla cu presedintii, cainii, limuzinele si homelessii lor
eu m-am trezit azi-dimineata cu stirea respectiva, care e de-a dreptul din filmele cu prosti. ce mi s-a parut creepy si idiot si cretin e ca dupa ce l-a impuscat, turcul i-a mai dat si 4 lovituri cu patul pistolului in cap nefericitului.

Anonim spunea...

:))) chiar am auzit azi la o coada sa imi iau mancare pentru pranz un "summti fericit" intre 2 neni care impartaseau aceeasi coada ca mine. Treaba e ca suntem capitala europeana si ca nu numai la noi se intampla astfel de primeniri ante-something, si ca se intampla inaintea marelui summit nato nu e nimik , ca tre sa dam bine- ma rog la cat de bine mai putem da, adik nu ca daca nu mai avem cersetori si javre pe strazi, gata suntem europeni , ca stiu astia cine suntem de fapt. treba e alta, ca ei planteaza pomi pe mijlocul drumulti ca se apropie localele si darama chioscuri peste noapte din acelasi motiv idiot. si uite asa candideaza si ludovic orban la primarie, ca ce conteaza ca a busit o fata cu masina,beat fiind, mai acu vreo luna, doua...

ruxa spunea...

lucian: cre ca te trezesti cam tarziu :))
pai i'a dat, ca se enervase: rumânul l'a taiat pe fata.

smaranditza27: bine'ai venit.
ai dreptate, e cam fatada, da' o sa treaca si asta.. sper!

miki spunea...

ah, deci vecinii mei au comportamente realmente nobile in conditiile in care nu fac decat sa imi blocheze masina daca parchez pe locul lor, nu? si eventual sa imi ridice stergatoarele care sunt facute in asa fel incat sa nu poata fi ridice precum cele traditionale. dar ei le forteaza, nu e problema. ai atunci le doresc si eu un summit fericit! si le mai doresc sa aiba un drum cu masina catre zonele blocate, sa fie inconjurati si apoi iompuscati de politisti. dar sa nu moara, sa se chinuie. sa nu moara inainte de a le explica eu ca asa patesc daca nu sunt cuminti.

acum ca am varsat vninul, ma intorc la omul bun care mi-s. deci summit fericit tuturor!!

ruxa spunea...

summit fericit si dumneavoastra (sic!) :)))

Lucian spunea...

stiam eu ca romanul e baiat de isprava, cum sa se lase el doborat de turc? si da, ma trezesc tarziu :)

ruxa spunea...

nu numa ca e de isprava, da' aud ca el a inceput! bine, aveam niste polite de platit de pe vremea cand tinerii barbati romani erau dusi la stambul si eunucizati! :)

Anonim spunea...

cititi blog-ul intreg, destul de bine