18 dec. 2008

dimineata pe racoare


ah, stiam eu de ce ora 7 +/- 1h nu exista in agenda mea, stiam ca trebuie sa existe un motiv pentru care ma incapatanez sa nu'mi incep ziua la ore din astea mici(al'fel decat de nevoie)! uneori, insa, n'am incotro.

ma trezesc usor, nu e o problema asta, dar la fel de usor ma intorc pe partea ailalta si ma culc la loc in cele zece minute de snooze. si iar. si iar. in mod normal, dupa trei snooze sunt cheauna si'mi vine sa'l strang de gat p'ala de'a inventat diminetile, mai ales pe'alea de iarna.

pe de alta parte, daca ma trezeste din somn vreun binevoitor si'apuc sa adorm la loc, e clar ca uit si ce'am vorbit si ca am fost sunata. nu'i de joaca, sunt rea de somn.

scot un picior. brrrr. domnul sony e deja prin sufragerie da' vine cand aude telefonul (de parca l'ar suna cineva vreodata pe el! ha!) si e vioi. nush cum face. da' el are blana, nu'i pasa ca dincolo de pilota de puf e friiiiig. bine, hai, ma dau jos. nici nu e ceata. trec prin baie, spre bucatarie, cafea. cat astept sa se incalzeasca apa pentru nesanatosul nes mi se pare ca miroase a bulgari. bulgari e bun, atentia e buna. ma mai trezesc un pic.

cafea, stiri, radu cazan - revista presei, stirile diminetii...

info trafic: la unirii e deja full, si cica si pasajul se umple incet dar sigur. normal, eu am treaba pe la junior. minunat!
bonus, muzica pentru de dimineata. pai vezi ca se potriveste? si nici nu i'am dat cu rozmarin! doar daca vrei un carnat de casa, ei, da, in cazul asta nu'i asa de simplu cum crede lumea...!
hai, s'avem o zi buna!

33 de comentarii:

Rita spunea...

Sa ai o zi faina, Ilinca !
Teribil ce seamana cu diminetile mele - mai putin cu dl. Sony, fireste :D Nu de alta, dar de obicei, pana ajung eu la birou nu mai e de "buna dimineata" ;;)

maria spunea...

moaaama, deci te-ai trezit la 6 si ai avut si chef de scris....

ruxa spunea...

rita, da, stiu, cunosc modelul. preferam cafeaua, emailurile si ziarele citite acasa inainte de birou pentru placerea de a mai zabovi un pic in mediul prietenos de'acasa :)

maria, pai era cam putina lume care sa ma tina de vorba la ora aia ca sa nu ma culc la loc, asa ca m'am tinut singura de vorba, ca sa zic asa :)

stroem spunea...

Iti imprumut motanul meu ...doarme numai pe mine ( oricum , tine de cald , problema e ca nu mai trebuie sa te intorci pe o parte sau alta : are gheare si se tine bine ! ) si fix la doua din noapte cere de mancare ( intr-un mod total nerefuzabil ! )
Vrei ?

maria spunea...

stroem- motanul tau o fi ruda cu al meu? ca desi are mancare, il apuca dorinta de ceva fresh in mijlocul noptii. si nu, nu se lasa pana nu obtine

miki spunea...

eu mi-am propus sa te sun, eventual la doua noaptea, sa intelegi si tu ce spun maria si stroem, si sa cer cu sony :D

deci primiti cu colindul?

ruxa spunea...

stroem, nu'i problema, pe la 1-2 adorm oricum (daca n'am vreo insomnie), asa ca pot sa'i dau ceva de mancare pana atunci. totu e sa nu ma trezeasca dupa ce adorm, ca iese cu scantei.
pe de alta parte, domnul sony ar obiecta, sunt sigura, la perspectiva unui motan nou in casa, si oricum nu se face sa'i stric cheful chiar acum, de sarbatori.
mai ales ca el nu doarme pe mine. doarme langa cap (se zice ca pisica doarme unde simte ca e ceva in neregula), eventual imi pune o laba pe fata, sau asa ceva

maria, acum o poti ruga pe natasha sa te asiste :)

miki :)))
nush ce sa zic, nene, ia'i mobil daca vrei sa vorbesti cu el, ce's io, (si) secretara lui!?

miki spunea...

da' ce, oi avea impresia ca esti STAPANA lui!

ma rog... e drept ca la maria si stroem e mai evident acest aspect. macar al tau e un stapan intelegator.. chiar te-a facut sa il iubesti! destept, micutul!

Rareș spunea...

Oai, dl.Cazan m-ar scula din morți. N-am nimic cu domnia sa, ne cunoaștem și mi-e chiar simpatic. Dar e mai rău ca frigul, cu timbrul dumisale.

miki spunea...

daaaaa, ceva rau! rraaauuu, raaauu!!!

ruxa spunea...

miki, nunununu, sunt jucaria preferata, si tolerata in apartamentul LUI pentru ca aduc mancare, atata tot. si, da, il iubesc, dar nu tre sa stie asta :)

rares, cum adica, nu'ti intra in ochi ceva la say something? :))
oricum, pe pariu ca se mai gasesc si alti artisti/e care sa'ti dea fiori mai rau ca frigul.

miki, da, rau de tot! auzi, da' el mai canta si al'ceva in afara de say something ala?

maria spunea...

io nu m-am prins inca daca vorbiti despre radu cazan sau laurentiu cazan. daca e de radu, sunt de acord cu rares
cat despre stapanii apartamentelor noastre, stuart se lasase de trezit noaptea, dar l-a apucat din nou de cand cu natasa. si acu ilinca, tu ce solutie ai avea daca vine si iti da consecvent cu laba peste fata? adica ce faci?

miki spunea...

:))) vorbeam despre radu cazan, dar ilinca s-a gandit la laurentiu. deh, subconstientul spune multe!

altfel, nu stiu nimic in afara de say something, dar stiu sigur ca el chiar canta multe. era mereu la televizor. chiar zilele trecute ma intrebam ce mai face si cum mai traieste fara broadcasting.

maria, INCHIZI USA!!!!!!!!! :))

ruxa spunea...

aoleu, da. asa e. rares nu zicea de laurentiu, zicea de radu :))) da' io l'am (re)vazut recent pe primu', iar p'al doilea nu prea ajung sa'l urmaresc. dupa ce m'am intrebat de doua ori daca vorbeste asa pentru ca a baut sau asa vorbeste el, am preferat sa'mi fac singura revista presei :)

maria, concret, daca se lasa cu labe pe fata, daca e iarna, ma bag cu totu sub pilota. ma rog, uneori nu e o strategie de succes. vara nici atat. dupa aia incepe mieunatul. miau. miau miau. miau miau miau. miaaaaaaaaaaaaaaaau!
si atunci ma enervez. da' face rar de tot d'astea, pentru ca l'am ignorat cand era mic si stie ca nu prea are sorti de izbanda.

miki, aia cu inkisul usii nu functioneaza. pentru ca stapanii nostri (nush stuart, da' domnul sony clar) au invatat sa sara pe clanta. nimic nu'i opreste daca ai chef sa faca ceva, intelegi? nimic!

maria spunea...

miki-da, aia cu inchisul usii e de profan
ilinca- pai si cat poti sa stai sub plapuma? tot cedezi, aia e. mai bine ma duc din prima si scurtez chinul

ruxa spunea...

da' io nu inteleg ce vrea! ca are crantanele in bol tot timpu. si hrana umeda ii pun de 2-3 ori pe zi. si deci n'ar avea ce sa vrea, ca ce mananc io nu vrea, decat carne de pui, rar.
si cine naiba sta sa'i faca friptura lu domnu sony la 2 noaptea?!

miki spunea...

ma scuzati. nu am ajuns niciodata pana acolo,d esi am avut multe pisici. dar ale mele dispareau misterios la varsta la care intrau in calduri. mi se spunea fie ca au plecat, fie ca.. au plecat si in general, ca au plecat. cert e ca niciodata nu au fost suficient de mari si experimentate incat sa sara pe clanta. doar mieunau la ea. ma rog. apoi am plecat eu de acasa si mi-am luat o pisica dar, fatalitate, pisica a adunat purici. in dimineata in care ne-am trezit si domnul meu era umflat tot de alergie la purici, am decis ca nu mai avem pisica. ati ghicit, momentul era exact inainte ca matza sa intre in calduri. end of story.

si eu nu cred ca vor mancare. doar niste rasfat. ca ele stiu se apropie ora la care plecati de acasa si se oftica.

maria spunea...

miki- esti naiva, jur....deci pisica, atunci cand doreste rasfat, anunta foarte foarte clar acest lucru. nu te ia prin invaluire. apoi, daca ar fi asa, cum iti explici ca te duci la castron, schimbi mancarea cu alta si maninca? doar asa, de alint? nu, sunt doar foarte ticaloase. si nu suporta o mancare care sta acolo de mai mult de 45 de secunde.

miki spunea...

:)) atunci le-ati crescut prost, ma. asta e! carati-va crucea!

maria spunea...

nu e vina noastra, e nativ

miki spunea...

mda. asa au zis si ai mei cand n-au mai putut sa o stapaneasca pe sor'mea. e o reactie fireasca totusi :D

maria spunea...

nu e, atita vreme cat sora-ta e exceptie. pisicile sunt toate la fel

ruxa spunea...

maria, eu am auzit si de pisici cuminti. e drept, nu le'am cunoscut niciodata, da' stapanele lor se lauda cu pisici exemplare :)

si tu cu cine semeni asa cumintica? :D

maria spunea...

pai as,a si stuart e cuminte. numa ca imi place mie sa il tacinez. mai ales de cand cu natasha....

ruxa spunea...

hahaha, pai nu'l tachineaza natasha destul, saracul cotoi? oricum pare ca n'a fost destul de cuminte, asa, ca pisica ce se afla, daca a primit de mos un catel! :)))

maria spunea...

am gresit topica. il tachinez, de cand cu natasa m-am prins cat de cuminte e

ruxa spunea...

e, poate ai mai si uitat ce zapacit era stuart cand era pui. poate ca si tancul o sa fie (mai) cuminte cand o sa creasca nitel, da'i o sansa :)

Rareș spunea...

Muhaahhahahahahahaaaaaaaaaaaaa! :))))))))))))))))))))))))))) Într-adevăr, nicio diferență între dl.Radu și dl.Laurențiu. Dacă află cel din urmă, pe care îl stimez un pic mai mult, îmi spune el ...something.

maria spunea...

pai ii dau 100 de sanse zilnic

ruxa spunea...

rares, nush cum e radu cand nu e la tv sau la evenimente, da' laurentiu e foarte dezinvolt, deschis si ok. da' say something am auzit destul in viata asta :)

ruxa spunea...

maria, nu acuma, acuma e un pui zapacit. mai incolo, si dupa ce incepeti s'o scoateti la plimbare, sa consume energia fugarind (alte) pisici :))

hadean spunea...

tocmai m-am trezit(6.30),spalat,etc,pentru a merge la o intalnire la oradea. de 10 minute am descoperit un sms primit pe la ora 2.zice ca vine intalnirea la mine. si ce bun somn dormeam...

stroem spunea...

Va spun eu ...e dragoste ... sta si cere mancare ..chiar o mananca ! nu's de ce trebuie sa stau la ora 2 sa-l pazesc ( apropo ..daca plec , nu mai mananca ), rontanele sunt la discretie peste tot ( nu vrea , le mananca in secret doar cand nu-l vad ) dar cere plic ( proaspat ...daca a stat 1 minut , gata , e vechi )

@maria coman : rude ...hm ...al meu a avut deja vreo 36 de urmasi ...posibil

Usa ...pai de ce sa-i inchid usa cand noi ne iubim ?! si al meu nu sare pe clanta , se ridica in 2 labute si deschide ...asta daca are chef , daca nu , miaua pana i se deschide ( si credeti-ma , 99% din cazuri i se deschide ! )

Iar carne , doar ( deci doar ) piept de pui , crud , taiat cubulete mici , dat undeva pe sus pe dulap , sa nu-l ajunga catelul ...

@hadean : crede-ma , as prefera ca si motanu'Albert sa-mi dea la ora doua un sms ca vrea pliculet , sms pe care sa-l vad mai spre dimineata !

In final , el e stapanul . Noi , nu stiu , probabil cineva care are grija de ei si-i iubeste .