20 dec. 2008

despre dureri de cap


e cam asa: exista fite, pareri, dureri de cap, migrene si migrene cumplite.
fitele sunt cand "nu merg acolo ca ma doare capul". nu te doare, da' zici ca te doare, ca oricum nu e verificabil si iti si da, asa, o aura de intelectual epuizat (mic ghid aici)

si, ma rog, cand ii spui lui "draga, in seara asta nu; am o durere de cap..."

parerile sunt cand, din variate si mai ales inchipuite motive, zici ca te doare pana te convingi si tu ca te doare si, cu siguranta, ajunge sa ii doara pe cei din jurul tau. pe ei pe bune. trece de la sine.

durerile de cap sunt alea cand chiar te doare. ca te'a prins curentul, ca te paste o raceala, un inceput de sinuzita sau o masea care'si face de cap. trec, in genere, cu un antinevralgic sau cu s.e.x. (asa sau asa)

migrenele's ceva mai serios. te doare nasol. tampla e prinsa'ntr'o menghina si n'ai chef de nimeni si de nimic. trec, de obicei, cu timpu. si, eventual, un nurofen, un ketonal. in ultima instanta, un quarelin. dar poti sa'ti vezi de'ale tale intre timp.

migrena cumplita e, dupa cum ii si zice numele, cumplita. nu e un termen medical, dar e sugestiv. migrena cu aura. nu suporti lumina iar torsul domnului sony iti pare un zgomot mai cumplit decat cel produs de'o uzina metalurgica, trupa sistem si 20 de motoare turate in acelasi timp.

un curent de aer ti se pare un un uragan polar, si orice miros capata consistenta materiala. in cap ai vata, furnici, piuneze si ciocane, toate pulsande, iar stomacul ti'e tot in gat. poti sa iei imigran. sau tador. da' numai la inceput, si sa speri ca apuca sa'si faca efectul si scapi c'o migrena simpla. dupa aia... e degeaba. migrena cumplita trece cand vrea ea si numai cand vrea ea.

partea buna e ca eu stiu de la ce mi se trage.
partea rea e ca n'am ce sa'i fac.
partea cea mai rea e ca mi se pregateste una.

5 comentarii:

Anonim spunea...

nu trece, dar da sa pup

Rareș spunea...

E și o parte bună în partea rea. Mi se străpezesc ochii de la fotografia asta :)

ruxa spunea...

lumi, sar'na, a fost doar una rea, am scapat lejer. deci avu efect :)

rares, neplacut, draga. o fi de la prea mult otet..?

Anonim spunea...

Hmmmm...cand aud asta cu durerea de cap, parca imi trece si mie. Durerea! Ha! Ha! Cum tot patitu-i priceput, iar eu sunt si patita si priceputa la durerea de cap (care e ca si umbra mea), nu pot decat sa-i inteleg pe cei pe care-i doare capul, dar si sa ma uit chioras la tipesele care au o "migrena" asta seara si nu se poate. Si iar hmmm...Asta ma enerveaza la culme. Sa vada ele migrene la neurochirurgie. Mai bine ar spune ca sunt nervoase ca si-au rupt o unghie si nu au chef.

ruxa spunea...

lasa, teo, ca mai bine sa te doara capul decat sa te doara'n fund (de toti si toate)
macar se keama ca'l folosim! :))