26 nov. 2008

bear necessities

despre ursii mei si damblaua cu ursii o sa vorbesc alta data. acuma vorbim doar despre unul singur, new entry in colectie, cules dintr'o cutie cu tot soiul de plusuri nebagate'n seama dintr'un magazin, vai!, second hand.



da, da, stiu. e urat. si sasiu. si are fata de prost. si gheare mici mici din pasla. prietena mea voichita opineaza ca bietul urs e amnezic, si ca nu'i e clar daca e urs sau poate ren d'alu mosu. sau chiar furnica! e un caz clar de urs aflat in indentity crise.

io am zis ca furnicile poarta ochelari, dar cica poate sa fie si furnica cu lentile de contact, ca sa vezi ce s'au modernizat si furnicile astea.

e un urs nou, de buna seama ca nici un copil nu l'a vrut, dar mie imi place de el taman din cauza asta. si'i caut un nume.

... erau multe jucarii in cutia de carton. si mai sunt jucarii, multe, si in magazine, am vazut eu. si dulciuri, si hainute. si ma gandesc ca poate ursii astia si prietenii lor (de plus sau nu) au nevoie de niste copii care sa'i iubeasca. si vine craciunul, iar ursilor de plus nu le sta bine intr'o cutie de carton ci in brate de copil.

poate stiti voi niste copii care ar dori sa adopte niste ursi de plus, jucarii, hainute, dulciuri, insa cine are grija de ei nu are bani sa'i ajute pe ursi si pe copii sa se intalneasca.

astept sugestii, idei si voluntari. si... dati mai departe. sunt sigura ca cineva ii cunoaste pe copiii astia.

19 comentarii:

benny(dana) spunea...

stii cati copii cunosc eu aici in craiova? o gramada..e o casa de copii destul de aproape de mine..vrei sa ti spun un secret? puteam sa fiu si eu unul...daca nu ma adoptau ai mei..asa ca..am idee..

benny(dana) spunea...

si da..ai o initiativa foarte buna..

Pisicot spunea...

E un urs foarte tâmpit :) mie.mi place aşa urât cum e :)

benny(dana) spunea...

un nume pentru ursulet...ai putea sa-i pui chiar yogy (sau cum se scrie) ..sau ...toto..

Anonim spunea...

pentru copilul din mine, o caprioara blonda de vro noojpe ani...

ruxa spunea...

dana, sper sa se bage mai multa lume. mai multa lume, mai multi bani, mai multe jucarii, mai multe hainute si, in fine, mai multe dulciuri.

pisicot, si mie. da' nu e chiar tampit. e.. asaaaa, tampitel :)

JL, n'am vazut la magazin, da' s't sigura ca te descurci tu.. :P

Rareș spunea...

E-așa de urât, c-am plâns când l-am văzut...

ruxa spunea...

rares, pai daca plangi dupa el, ti'l dau, sa stii, numa sa nu mai plangi.

all: nimeni nu stie copii fara ursuleti?

Anonim spunea...

n-am inteles ce anume iti da cu virgula: copiii sau ursuletii?
"obiectul muncii" mi se pare usor de rezolvat: primul orfelinat iesit in cale.
cu ursuletii insa e mai greu...

si niciodata n-am inteles de ce tocmai in preajma Craciunului apare subit mila. de ce nu isi aminteste nimeni de acesti copii intr-o zi de...9 august (de ex) cand stam la soare sa ne rumenim uniform

ruxa spunea...

JL, nush daca era august, sau poate doar iulie, dar, da, imi amintesc de copii din astia si in alte luni in afara celor de sarbatori.
si, fyi, sunt orfelinate si orfelinate. unele sponsorizate deja, de tot soiul de vedete in cautare de imagine, sau unde ingrijitorii pur si simplu fura mai putin, si unele unde e nasol de tot.
nici macar nu tre sa fie copii de la orfelinat.
aaa.. n'am inteles clar daca si cu ce participi: jucarii sau hainute?

Anonim spunea...

tonul raspunsului ma indeamna spre a treia optiune: dulciurile

maria spunea...

ilinca- daca vorbesti serios, unde livram colete?
jl- nu e cu august si septembrie. uite, de ex, eu tot strang lucruri pana aproape de sarbatori pentru ca atunci aflu mai simplu unde le pot duce. da, e comoditate, dar mi-e mai simplu asa

ruxa spunea...

maria, vorbesc foarte serios.
o sa intreb si la JN, poate stiu ei cazuri, sau ceva. anul trecut am dat cadouri la un camin de copii cu handicap la tancabesti. intreaba si tu in redactie, poate stiu si'ai tai cazuri sociale.. ma gandesc ca decat 50 de copii cu trei ciocolati, mai bine 5 care sa simta pe bune ca nu's uitati

jl, better :)

Cindereye spunea...

Acuma cu ideea asta a ta m-ai facut sa-mi fie un pic jena de lista mea pentru Mosu. Adica eu vreau (precum JL) chestii blonde si scumpe iar altii nu primesc nici macar un ursulet (sau furnica). Nu pot sa particip direct la actiunea voastra, da acuma mi-a picat fisa ca pot sa fiu si eu Mosu si gasesc eu pe cineva care are nevoie de un ursulet.

Aimee spunea...

Hello. Eu cred ca ursului cel nou i se potriveste numele de baloo. Seamana mult si cu ursul dansator scapat de la zoo dintr-un episod cu tom si jerry.
Cat despre ursuleti, furnici, jucarii si dulciuri pentru copii, si eu fac pe mosul anul asta, si am mai facut si in vara si de paste. Mi-e greu sa iti trimit de aici jucarii si alte cele, dar am apelat la alte solutii de a pune un zambet pe fata unui copil. :).

ruxa spunea...

aimeeeeeee!!! bine m'ai gasit! ce faci tu, ce face galusca? :)

Aimee spunea...

Ilinca, daca ai sti de cand te citesc... cel putin vreo 4 -5 luni. Da' nu am comentat, am citit numai... din umbra, umbre :). Deci da :)> galusca e la scoala, a inceput in septembrie si deja a invatat atat de multe lucruri... de cateodata ma las dusa de val si uit ca are numai 4 ani. Eh! :)

Aimee spunea...

Ah, gata, stiu cu cine seamana ursul asta - Koda din brother bear.

ruxa spunea...

dadada, koda trebuie sa fie. doar ca as vrea un nume mai neaos, coada poate, da' sa nu creada ca fac misto de el, si'asa e traumatizat ca nu l'a vrut nimeni pana la mine :))