10 nov. 2008

greva strikes again

m'am saturat de sindicate, greve si cereri de cresteri salariale. odata la patru ani toti liderii sindicali scot greva la inaintare si'i prind pe politicieni cu oole in usa. ne dati ori nu ne dati. helouinul romanesc, filmul de groaza din precampanie si campanie.

parlamentul, care se vrea reales, zice da. presedintele, care vrea sa foota guvernul, zice da. guvernul, care vrea sa foota tot ce prinde, zice nu se poate. nu ma indoiesc ca nu se poate... sunt prea multe contracte semnate acu, pe ultima suta de metri, plati de facut pentru autostrazi inexistente si borduri care, puse cap la cap, ar putea margini o strada de lungimea meridianelor si paralelelor. si, da, daca primesc profesorii, vor cere toti. si o sa fie nasol. chiar mai nasol decat e deja.

sa ne imaginam problema asta ca si cum statul ar fi un patron privat. angajatul cutare lucreaza la departamentul "educatie". treaba lui, deci, e sa educe tineretul. adica tineretul, cand termina macar aia 12 ani, hai sa zicem opt, na, de scoala, tre sa aiba habar macar sa vorbeasca si sa scrie corect in romana - limba nationala, apropo.

io zic sa se dea un test national de scriere si citire si conversare, si cateva probleme simplute de aritmetica, algebra, d'astea, iscoscele si echilaterale, si cateva notiuni de cultura generala, cate picioare are capra si cand a domnit fane babanu. sa vedem cati dintre tinerii educati de cei din departamentul "educatie" il trec fara sa se copieze si fara sa se sufle. si dupa aia vorbim de mariri. si la fel si in cazul medicilor si celorlalte categorii de bugetari.

si, apropo, as vedea sa dea testul cu limba romana si politicienii, cu tariceanu in frunte, ca m'am saturat sa'i tot aud cum hacuiesc gramatica romana... care, desigur, au invatat'o cand erau ei mici, da' a trecut mult timp de'atunci si d'aia.

pe zi ce trece sunt din ce in ce mai decisa sa plec din tara. si daca eu sunt atat de scarbita, cei care au un venit de 5-6 sute de ron cum or fi? astia ce mai spera? mai spera?

4 comentarii:

hadean spunea...

ei, hai, ca toti stie limba romana. decat ca nu corect.

Rareș spunea...

:) @ adi
E groaznic, dar n-aș vrea să te influențez! Vreau decât să ai judecata ta, ca orice om care îl respect.

ruxa spunea...

adi, stie si alte limbi, am observat io. corect :)

rares, judecata in vreo doua saptamani, cam asa estimez. pana atuncea n'am.

stroem spunea...

Ei stiu o limba mult mai eficienta decat romana : stiu limba banilor, ... pentru ei atat conteaza .
Iar de plecat ... cam s-au saturat de romani peste tot ... era ocazia prin '90 , dar am ratat-o ( sau am vrut s-o ratez,sperand ...)