22 nov. 2008

sarbatoarea de miracol

intre thanksgiving si craciun, chiar azi, am decis sa le sarbatoresc pe amandoua pentru ca, in fine, mi'am primit tatal inapoi si chiar sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

si detaliile nu conteaza, si nici ca e vremea mohorata azi (mie imi place vremea asta, de fapt), si nici ca agentul termic din calorifer nu trece de 00(3)7 de grade, si nici ca sony nu pricepe cand ii explic ca imi e atat de somn chiar daca el are chef de joaca.

nu sunt practicanta de biserici si, daca mi se face sa intru, de maxim doua ori pe an poate, e doar pentru ca regasesc acolo un soi de liniste de care simt nevoia, chiar si eu, din cand in cand. nu cred nici macar in god, cel atotputernic, o vointa suprema, soarta, fatalitate, si cand am aflat ca treaba nu e roz, da, am vrut sa intru intr'o biserica (era inchisa), dar pentru o rafuiala cu Cineva, oricine'ar fi avut proasta inspiratie sa se gandeasca macar sa mi'l ia.

scria, innu, despre viata ca un barter. gen daca eu te sun trebuie sa ma suni si tu. daca eu sunt dragut cu tine trebuie (trebuie!) sa te porti si tu la fel. nu cred, nu mai cred in asta. dupa cum nu cred nici in "doamne, daca o sa fie bine, eu..." ... eu ce? ma las de fumat? o sa fac donatii regulate in fiecare sambata? o sa fiu mai buna? mmm.. mnu cred.

nu exista miracole*. exista, in schimb, oameni miraculosi. printre ei, cei care mi'au fost alaturi in povestea asta, cu gand, cu vorba, cu mai mult. si, cu putina magie, vor exista si cativa fulgi de zapada, azi, la geam.

doar e craciun, nu?

* dar sunt dispusa sa cred ca ar putea exista. si chiar lucrul asta in sine e o mica minune.

24 de comentarii:

Rareș spunea...

Și fulgi de zăpadă.

stroem spunea...

e bine cand e bine ...

hadean spunea...

:-)

ruxa spunea...

rares, da, si fulgi. mari si pufosi

stroem, e cam bine, da

adi, same

Iza Oana spunea...

Ma gandesc de vreo 15 minute sa-ti scriu ceva care sa te inveseleasca... Ce tampenie! Alta, poate si mai mare, ar fii sa incep sa-ti povestesc despre cum vor trece toate cu bine sau despre cum gasim intotdeauna in noi (mai devreme sau mai tarziu) de a trece peste toate, cu bine (din nou cu bine).
De fapt vreau sa zic doar atat: I care! And if i can help you in anyway, please let me know.
Pup!

Iza Oana spunea...

forta*
am mancat un cuvant:)

silviu spunea...

Doamne ajuta tuturor!

benny(dana) spunea...

eu sarbatoresc Craciunul in fiecare zi...e ceva funny si in acelasi timp trist..trist? pt ca vreau liniste ...funny..pt ca sunt retarda:))) iar ceea ce ai scris tu...mi-a placut mult..si ai avut un moment de ala de sinceritate(mai mare decat de obicei)..si asta e fain..miracole exista in fiecare zi..si da..vreau sa ninga:( vreau la brasov:( sau macar predeal ca cica e deja zapada acolo:)

benny(dana) spunea...

ps. esti un sufletel aparte vere

Unknown spunea...

daca e Craciun, atunci sa ai un an nou mai bun :)

Anonim spunea...

Si mie imi place cum ai scris (de fapt, imi place in general cum scrii); pentru ca si eu, mai demult, am vrut sa ma rafuiesc cu Cineva; si cred ca ma rafuiam degeaba - wat's done is wel done, din pacate... si apoi am invatat sa traiesc din nou, si asa... Si n-a fost deloc usor... si eu simteam atunci ca orice incurajare e de prisos, chiar ma secau incurajarile...

Aici ninge, ninge, ninge.... :)

ruxa spunea...

iza, multumesc mult. mai aman un pic drumu la timisoara :)

silviu, welcome

dana, poate la brasov, la bucuresti inca nu. sincera's tot timpu', dar poate nu asa deschisa, da

eugenia, sunt sigura ca se poate mai rau, dar, da, nu vreau sa verific. la multi ani!

thea, ah, vreau si eu sa ninga, sa ninga, sa ninga!

benny(dana) spunea...

am descoperit o formatie EvO..au o piesa extraordinara (pe langa altele faine).."ziua de dupa"..m-am gandit si la tine, mi-am dat seama ca ai gusturi bine la muzichie, s-o cauti dc n-o stii deja. let it snow:)

ruxa spunea...

dana, colinde :)

benny(dana) spunea...

vere lasa colindele o leaca.ascult-o pe aia:)) colinde am 1000 :)) da le ascult dupa 1 decembrie acu'. vara asta le ascultam pe caldura mare, :))ce om, ce pantofi, ce inalt e ala:)))

Cindereye spunea...

Donatii la biserica nu. De fumat nu te lasi. OK. Da mai buna de ce n-o sa fii? :)

ruxa spunea...

pai mai buna nu se poate

Cindereye spunea...

E cea mai faina rugaciune pe care am "auzit-o" eu: Draga Mos Craciun, adu-mi ce vrei tu, ca eu promit sa nu ma las de fumat si sa fiu la fel de cuminte ca si pana acuma :) Daca as fi eu Mosu, ti-as da tie toate jucariile. :)

ruxa spunea...

nu e o rugaciune, cindereye. si.. am promis destul in copilarie ca o sa fiu cuminte si nu prea am fost. ma rog, nu prea des. acuma folosesc onestitatea, si sper ca mosul sa aprecieze acest aspect :))

aoleu, tre sa fac si lista? :)

PS auzi, totusi, crezi ca poti sa fii mosul? imi place ideea sa am eu toate jucariile. eu sigur dau si la altii

Cindereye spunea...

Din pacate nu. Suntem de aceiasi parte. Adica Mosu de o parte iar noi de asltalalta :) Eu am facut si lista, si deja Mosu o zis ca anu asta NU. Tristetea e ca la anu, cand o sa fiu eu Mosu (cel putin pentru mine) chestia aia de pe lista e gone, ca au facut ajutoarele Mosului numa 1000...

Asta e lista mea:

http://www.gibson.com/Slash/Gibson%20USA/Slash-Les-Paul-Goldtop/

Cindereye spunea...

Si, da. Tre sa faci lista :)

ruxa spunea...

a, pai e o lista scurta, poate poate :)

Cindereye spunea...

Ilinca, nu vreau sa mai lungesc discutia asta... da mi-am amintit de un post care e oarecum legat de, si daca nu l-ai citit deja, merita:

http://blog.360.yahoo.com/blog-vwRB2mY1eqgQLuo7BVIwwlAnaFo2?p=372

ruxa spunea...

ce taaare! :))