17 nov. 2008

garantiile

ce ciudat totusi ca ne credem nemuritori, invincibili si luam unele lucruri "by default" cand, de fapt, in viata nu exista garantii decat la electrocasnice*. atat.

azi, la obor, erau vreo opt-noua taxiuri pe colt catre colentina. vroiam sa ajung la fundeni. primul, al doilea, al treilea.. al saselea, fie se retrageau in militari, fie brusc isi aminteau ca au un client, fie mi'au cerut direct 20 de lei. nu e vorba de bani, dar ma scoate din sarite mica ciupeala asa ca am refuzat. pana la urma am gasit un sofer care m'a dus. pe ceas, cursa a fost 10,50. fundeni inseamna indeobste spital, nu spa. adica ai deja un necaz. si atunci de ce mama dracu incearca sa profite de asta? ce fel de oameni sunt astia?

soferul troleului 66 si cel al unui autobuz neidentificat s'au intalnit in trafic, pe acelasi sens. ploua in bucuresti si era harmalaia de pe lume. si totusi ei au stat un pic de vorba la semafor. chiar si dupa ce se facuse verde. chiar si dupa ce masinile din spate au inceput sa claxoneze frenetic.

deci?
si totusi, la sibiu, baiatul care serveste la piazetta s'a dus sa faca rost de ceai verde pentru un client pretentios (sic!) care vroia "ceai. da' sa nu fie lipton". si a facut asta in modul cel mai natural cu putinta, fara sa para serviabil sau degraba doritor de bacsis, ci doar dornic sa faca oaspetelui o placere, cu zambetul (onest) pe buze. si m'am mirat de ceva firesc, pana la urma, ca de'o deviatie.

*si chiar si astea sunt limitate la o perioada de timp.

11 comentarii:

Rareș spunea...

Când spun că Bucureștiul este încrâncenat și că nu găsești un loc unde să te simți ÎNTREG, lumea spune că sunt nebun. Sunt nebun pentru că nu sunt întreg.

ruxa spunea...

si in alta parte e mai bine? te'ai simti intreg? intregimea omului tine de loc?
nebunii fac nebunii. esti nebun?

hadean spunea...

e cam bai cand te surprinde firescul. in general, zic. dar am ajuns sa traim zilele cu baiul. om vedea cum facem fata. recomand in continuare zambetul onest:-)

Anonim spunea...

dar de ce scrie mai mic ce ti s-a intamplat la sibiu ? e usor ireal ? :)

P.S. azi mi-am dorit sa cobor din masina si sa iau de guler soferul unei dacii care mi-a luat fata total nesimtit. deci daca nu esti nebun, orasul te ajuta..

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce te mai miri! Sincer, pe mine nimic nu ma mai mira, mai ales faze de genul asta. Tot la spital mergeam si eu acum vreo 3 saptamani, soferul a pus aparatul, dar cand am ajuns acolo, mi-a dat restul la 500 fara 30.000. Pt ca nu avea. Nu m-au facut banii aia si ii lasam oricum, dar maniera in care mi-a intis restul stapan pe el si felul in care a spus fara pic de jena sau scuza ca atat are...No comment!

ruxa spunea...

adi, zilele astea am un zambet usor nefiresc. in plus, pornirea de overreacting la orice rahat, taman pentru ca s'au strans atatea si pentru ca, desi toleranta ca stil, imi dau seama ca toleranta asta nu ma salveaza de nervii zilnici ci mi'i toceste

eugenie, pai e mai mult decat usor ireal. E ireal la greu! :)
si ce te'a oprit sa te dai jos la el.. in afara de faptul ca ai slabit recent si inca ma intreb de unde :p

teo, ma mir pentru ca inca simt in toti porii ca nu e ok sa fie asa si nu pot si nu vreau sa ma obisnuiesc!

benny(dana) spunea...

eu nu cred..ca e important orasul..nu inteleg ideea..de.."ala e moldovean, ii stii pe astia, aa asta i oltean, aa astai de la tara..aaa asta e bucurestean...etc...toti oamenii sunt la fel..nu cred ca orasul..conteaza..sunt oameni si oameni...rautate..nu e..e inconstienta..frustrare..invidie..prostie...in rest..nu cred in diferente.

benny(dana) spunea...

peste tot o sa gasim oameni de kkt, cum si oameni extraordinar de buni, sau cel putin masc alor e una mult mai buna decat a altora..nu stiu, n-am idee, eu am intalnit mai multi oameni cinstiti decat oameni falsi..am avut si noroc poate:)

ruxa spunea...

dana, inseamna ca nu mergi des nici la tara si nici inspre vestul romaniei. e nitel alta lume. mai buna.

benny(dana) spunea...

nu stiu vere..dar am fost un copil destul de norocos..si apropo m-ai nimerit:))..in vest nu prea am fost..
te las domnisoara psiholog

Simion Alexandru spunea...

Hai in sud est...!!! Un mik Bucuresti! Poate mai snob! Dap acel orash de la malul marii! Cu bamboo de vara...si fitze peste tot! Dk ceri in kta un ceai....de fructe de padure,nu am!bine....de lamaie! nU am! De...ce-ti mai trece prin minte...in final...ajungi sa intrebi..ce aveti! aia primesti! de politete....la servit..nici vorba!Nu lashi spaga....nu-i nimik!iti spune de la obraz? Shi iti pui intrebarea e normal? Shi facem o mik pauza...si ieshi un pik din Romania! Un pik peste granita...cum sa alerge dupa u ospatarul si sa-ti returneze banii? bun simt? educatie? sau? nu conteaza...!in acele momente te gandesti de unde vii! si un mik dezgust apare!