21 iul. 2008

scapa cine poate

litoral, ultima frontiera. costinestii full de oameni. daca te uitai dinspre epava catre obelisc, plaja si marea pareau pline de gandaci din aia negri, colcaitori. brrrr. mult prea multa lume. la obelisc nu aveai nici unde sta jos pe nisip da' sa'ti pui un prosop si daca n'aveai ca hobby echilibristica era aproape imposibil sa nu calci pe cineva pe cap.

pe faleza, seara, la fel. baie de multime, nene. mai ales tineri si tinere, cu fata rumena sanatos, taraneste, care'si asortau sclipiciul de pe haine cu cosurile de pe fata, ori cu bronzul natural, capatat la nastere, odata cu tupeul si nesimtirea crasa.

n'au bani de discoteca, asa ca danseaza la radio vacanta pe manele (of, viata mea!), ca e moka, sau la popeye - la fel. in rest, fojgaie, misuna si colcaie pe alei in cautare de distractie ieftina, o fitosica, un porumbel, o biericica - la doi litri (am io ce am cu berea la doi litri, na! - mi se pare reprezentativa pentru categoria de oameni la care fac referire), o pizza. masline si atentii, cred, sunt peste tot. inclusiv langa scena de pe care au primit tricouri nutiline (da, ma, costinestii nu mai sunt statiunea tineretului ci statiunea semintelor bune cu sare, ia baietii, de dovleac si de floare avem, seminti, seminti), pe care le'au scos imediat din ambalajul de plastic pe care, ghiciti?!, da! l'au lasat pe jos, pe nisip.

si cocenutul de porumb tot acolo a ajuns. pe jos, pe nisip. si chistocelele, si dozutele de bere si petuturile, ambalajelele de chips, servetelul de la pizza, totul ajunge pe plaja. e drept, nici cosuri de gunoi nu prea sunt. pe faleza, cel putin, nici unu.

plaja am facut numa ieri dimineata, departe, la epava. mai pustiu, dar nici acolo n'am scapat de manea sau gunoaie. vreo cinci metri de noi un cuplu nudist avea chef sa asculte guta & co, asa ca a pus telefonul pe difuzor. foarte politicoasa, i'am rugat sa dea mai incet, cat sa auda numai ei. blonda din ea a sarit cu gura mare: "da' ce, eu am venit la mare!"

mda, si eu, taman de aceea as vrea sa ascult valurile - multumesc frumos. ea a mai comentat ceva, el, insa, a dat muzica mai incet. mai tarziu, am fost invitata la o biere. am refuzat. s'a insistat, am refuzat iar. un alt domn, adevaratul domn de pe plaja de la costinesti, m'a rugat sa "nu te mai mai apleca, frumoas-o" (sunt sigura ca daca era sa scrie cuvantul asa l'ar fi scris)

taman scosesem o punga de pufuleti din mare, am crezut intai ca zice ceva de inutilitatea gestului, dar nu. si ce era sa fac, sa scot punga in suturi din apa, ca sa nu'i provoc aluia probleme cu nevasta?! die! die! die!

cei mai simpatici indivizi de pe plaja au fost cateii de la cherhana, mai ales ala mic cu frac de blanita alba care m'a pupat pe obraz. tot din zona simpatici, chefalul si scoicile pane cu sos de usturoi. si, fireste, cea mai buna limonada pe care am baut'o, ever! si tipa din vama, care dansa ca elaine din seinfeld.

si we-ul viitor e tot cu mare. se pare. dar mult mai mult business si mult mai putina placere, ca nu e nici o placere sa lipesti afise.
e, macar o sa fie in vama, tot e ceva.

16 comentarii:

hadean spunea...

eşti destul de rezistentă:-)

ruxa spunea...

mda, otel, nu alta :)
si cand ma gandesc la costinestii de'acu' 12-15 ani... eh, ce vremuri.
si ma gandesc cu groaza ca populatia fojgaitoare si colcaitoare de'acolo trebuie ca e mai degreba reprezentativa pentru "tineretul din ziua de azi" :(

Anonim spunea...

si nu banuiai dinainte ca asa va fi? din titlu si din relatare pari destul de surprinsa...
daca te forta cineva sa suporti cosmarul as fi inteles, dar te-ai dus de buna voie :)

la magda ciumac banuiesc ca nu te uiti. atunci la litoralul romanesc de ce nu folosesti "telecomanda"?

ruxa spunea...

just lethal - n'a fost de vacanta, a fost (si) cu treaba, asa ca nu a fost negociabila statiunea

stiam ca e rau la costinesti, dar a fost mai rau decat ma asteptam eu

ruxa spunea...

cine e magda ciumac?

Anonim spunea...

:))) io inteleg ca scrisu' pe blog e gratis, da' servicii de google nu fac!

ruxa spunea...

bine, lasa ca dau eu search!
aha, e una care zica ca barba'su a omorat'o pe elodia. nu, cu siguranta nu ma uit :))

Pisicot spunea...

Hai măăăăă, Magda a lu' Tolea, ai uitat?!
:-))))))

miki spunea...

...si acum eu ce mai comentez?

Rita spunea...

Ilinca, daca imi dai voie, da-i domne un sut lui Murphy asta ! Prea se tine scai de tine...
Cat despre povestile de la malul marii, teoria mea e ca serviciile s-au stricat din cauza astora, si nu invers... vorba aia cum ii clientul, asa si pistolul :-< Si nu prea vad iesire din asta

innuenda spunea...

E frumos la mare. Mai frumos ca la birou, oricum ai lua-o. Şi dacă mi-ar cânta Buzele tale fata lu guţă şi cu guţă, şi tot e mai frumos ca între betoane şi nebuni furioşi cu probleme juridice.

Nashu_mare spunea...

Costinesti, vama? Du-te in Nordul Mamaiei (de fapt Navodari - Mamaia Sat) daca vrei liniste si spatiu si curatenie. Si nici preturile nu sunt mari.

ruxa spunea...

pai.. costinejdi, n'am zis ca n'a fost alegerea mea, ca era de treaba nu de dictractie?
si tu ma trimiti la mamaia? hm.. e liniste la mamaia, zici?

Nashu_mare spunea...

Du-te unde ti-am zis, nu te duce in zona de sud a mamaiei. De la Rex inspre Navodari dai de liniste. Cu atat mai inspre NAvodari cu atata mai bine. Incearca chiar Navodari - Mamaia Sat. L I N I S T E !

ruxa spunea...

o sa incerc, daca zici tu.. desi am trebut prin navodari anul trecut si la ce case & vile erau acolo nu'mi parea ca e prea liniste, dat fiind ca alea s'ar fi asortat cu masini puternice care se asorteaza cu decibeli multi. da' o sa ma duc. probabil inainte de sg gheorghe sau sulina. acolo e liniste! :)

Nashu_mare spunea...

Imagineaza-ti ca nu sunt hoteluri mari, cel mult doar pensiuni un pic mai mari! Nu e densitate mare de oameni => liniste.