1 iul. 2008

digul lui petre barbu

poate stiti cum e sa pui mana pe telefon sa suni pe cineva drag pentru ca ai senzatia ca nu'i e bine. asa, din senin, te bantuie. nu stii de ce, nu stii cum, dar e mai presus de "a sti". si in genere ai dreptate, iar telefonul tau e bun. alina, alinta, ajuta. poate stiti si cum e cand e sase dimineata in noaptea de revelion, abia ai venit de la petrecere si'ti suna telefonul, "vino la mine, arde" si nici nu intrebi ce e, sau ce arde, doar te duci. sau cand "n'am chef de mine, vin la tine", si te duci si'ti revine cheful, incet incet.

acum cativa ani, la steaguri in neptun. unii la terasa, altii la volei, altii in trecere, pur si simplu, la plimbare. deodata se intuneca cerul, brusc, si incepe sa ploua. turna cu galeata. lumea, panicata, fuge sa se adaposteasca. noi, foarte calme, am luat'o in sens opus, spre mare. nici nu cred ca ne'am uitat una la alta sa ne intrebam daca, ci pur si simplu ne'am bagat in mare si am stat acolo pana a trecut ploaia.
si am si ras, cand ne'am dat seama ca ne'am dat hainele jos ca sa nu le udam in mare si ni le'a udat ploaia.

si alta data am "furat" o masina, si alta data am pierdut un tren catre mare si'am plecat c'o duba plina cu bere sa semnam un contract, si alta data am fugit de'acasa la multe concerte, si ne'am inteles mereu aproape numai din priviri. si nu ne'am certat niciodata.

iar inainte de toate astea fusese panza de paianjen a cellei serghi - inca mai e, de 14 ani si mai bine. si johnatan livingstone, pescarusul. si coincidentele, multe, atat de multe incat le'am uitat sirul, tulburatoare si inexplicabile. si o sa fie si balcic, vara asta. poate ca intr'o viata anterioara am fost surori cu adevarat, sau amazoane, sau iubite, ca si'asa si'au pus unii intrebari :)

in viata asta, insa, azi e ziua ei, schimba prefixul. asa ca la multi ani, doamna! si la multe nebunii! si... stiu ca sunt magar cu piesa asta, dar si tu mi'ai adus un ursulet de ziua mea!

8 comentarii:

hadean spunea...

La Multi Ani din partea unui necunoscut se pune?
imi place piesa, nu am mai auzit-o de o viata:-)

ruxa spunea...

pai cam de'o viata cred ca n'a mai auzit'o nici diana. da' e cu mesaj :)
si se pune! :)

nelu spunea...

la mulţi ani şi să-ţi trăiască şi peste ani şi ani când veţi ieşi în parc cu nepoţeii să aveţi ce le povesti :D

ruxa spunea...

nelu: multumesc pentru urare. cat despre povestit.. nush ce sa zic, pen'ca as vrea ca nepotii sa nu ia de exemplu toate nebuniile pe care le'am facut noi :)

nelu spunea...

eeee, eu cred că vor fi mândri :P

ruxa spunea...

eu ma tem sa nu zica: "da de ce sa nu fac nush ce, ca si tuuuuuu, cand erai tanaraaa.."
si nici macar eu nu sunt de acord cu toate nebuniile facute :)

Anonim spunea...

la multi ani :D si sa va bucurati una de cealalta multi ani de acum incolo..

miki spunea...

aha! la multi ani mah, si sa va certati si voi totusi macar putin, macar o data in viata asta, macar de curiozitate! :)) glumesc, sunt doar invidioasa :)