25 iun. 2008

cercetatorii britanici

doua stiri (nu chiar foarte recente) imi retin atentia pentru ca au legatura cu cercetatorii britanici.

prima dintre ele se refera la ciocolata, mai exact la faptul ca (cine altii?!) cercetatorii britanici de la o universitate din east england cauta 150 de voluntare care sa manance, fiecare, cate un baton de ciocolata, zilnic, vreme de un an. cercetatorii au comandat unui belgian ciocolata bogata in flavonoids (nush cum se traduce asta), o substanta din cacao, pentru a vedea daca nu cumva aceasta reduce riscurile de boli de inima la femeile cu diabet de tip 2 aflate la menopauza. cel care plateste studiul, iain frame, de la diabetics UK, sfatuieste populatia sa nu dea iama in ciocolata, totusi, pentru ca e plina de grasimi si zahar. d'oh!

cealalta stire zice ca tot cercetatorii britanici au primit un grant d'un milion de lire ca sa cerceteze daca un robot poate fi totusi angajat sa amestece o supa. bani cheltuiti cu folos, ce sa zic!

24 de comentarii:

maria spunea...

ei bine, ca de obicei, studii extrem de utile

nelu spunea...

ăsta cu robotul e mama studiilor folositoare umanităţii :)) ieftin, ieftin..

ruxa spunea...

dada, de data asta si pentru volunare. mie nu'mi place, am mai zis, da' cre' ca se gasesc destule voluntare sa manance un baton de ciocolata pe zi :)

cat despre aia cu robotul.. ma intreb numai daca stie sa potriveasca si patrunjelul ori sa faca galuste, sau numa invarte ca prostu in oala, acolo.. ma rog, to be confirmed :)

Anonim spunea...

Ciocolata, mon amour...Offf! Acum nu mai am voie ciocolata. Niciodata. Da. Never ever. Si era mancarea mea preferata. Erau zile in care nu mankam dekat ciocolata (si nu, nu ma ingrasam - luky me!) Doar k acum nu mai sunt asa kucky. E o crima! Nu mai am voie sa mananc ciocolata. Trebuie sa ma multumesc cu inghetata de vanilie. La naiba!

ruxa spunea...

t.o. alergie? si eu, cand aveam 3-4 ani, de aia ciocolata a fost urcata pe un raft mai sus, si apoi, dupa ce am gasit'o si era sa mor, a fost scoasa de tot din casa. sau poate mancau ai mei pe furis, nu stiu, mama e innebunita dupa ciocolata :)
si mai tarziu, cand n'au mai fost probleme, nu mi'a mai placut.dar am si eu destul guilty pleasures :)

Pisicot spunea...

Nici eu nu am voie dar îmi place la nebunie şi DA mănânc!
Aşa că m-aş băga la studiu dacă nu era cu diabetice. Singura mea grijă e că într-un an m-aş putea plictisi. Fac şi ăştia mai multe modele?

ruxa spunea...

pisicot, ar mai fi de indeplinit o conditie :)

cat despre modele, cica asta ar avea aroma de caramel si de trei ori mai multe flavonoids d'alea decat ciocolata obisnuita. si nitica soia :)

maria spunea...

hm si eu cred ca m-as plictisi de ciocolata la ora fixa in fiecare zi

ruxa spunea...

nu cred ca e kestie de ora fixa, doar a mananci cata trebuie, in fiecare zi
eu beau nes in fiecare dimineata. nu e chiar asa de rau :)

Anonim spunea...

La mine nu e alergie. Pur si simplu nu mai am voie niciodata ciocolata (nici makar de aia alba, k cik e facuta cu unt de cacao si are cofeina), cafea, alcool...de asta care dauneaza grav creierului (long story). Si uite asa...intru in sevraj kam la o saptamana si vreau, dar cand spun vreau, inseamna k nu mai pot dupa o bukatik de ciocolata (ar fi pericol mortal dak as incerk si kiar vorbesc serios). LA naiba, ma simt mai rau k aia de la dezintoxicare...Bine makar k exista Agapitos si prajiturile minunate de acolo. Yummy!

ruxa spunea...

brrr, da' cafea ai voie?

Pisicot spunea...

:-))
cu nessu' e altceva
la cioco intervine plictiseala

ruxa spunea...

ah, n'am de unde sa stiu. da' (parca am mai vb despre asta) nu cred ca as putea sa consum, vreme de un an, un anume aliment, in fiecare zi. absolut in fiecare zi.
poate un zuzu verde de baut, da' nu cred, totusi..

maria spunea...

hm, eu chiar maninc in fiecare zi zuzu verde

ruxa spunea...

si eu, daca am, adica nu uit sa'mi iau sau nu ajung prea tarziu acasa si e inchis deja la angst

Anonim spunea...

Cafea? Never ever...Dar sa stii k nu-i asta cea mai mare tragedie din lume. Sunt alte "kestii" la care, din fericire, am liber...

ruxa spunea...

dar cafeaua de dimineata.. oh!

Anonim spunea...

Offf...stiu...macchiato meu de dimineata...cafeaua Irish cream...Amintiri si atat. K si kilogramele de ciocolata pe care le-am mankat la viata mea (sau au fost tone?!) Asta e. Tre' sa fiu cumintzik si sa stau de parte de cioco si cafea k sa pot sa ma bucur de viata mea frumoasa. Bine k mi-a ramas vanilia...

ruxa spunea...

dada, vanilie rulz :)

Anonim spunea...

Tell me about it! See...mai sunt si altele (iar prajiturile de la Agapitos cu crema de vanilie sunt...no comment!) :)))

ruxa spunea...

mie'mi place crema de vanilie de la danette, stiu, e plina de e-uri, da' mie tot imi place, miam miam! :)

innuenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
innuenda spunea...

Eu cred că cercetătorii ăştia, britanici sau nu, sunt de fapt agenţi secreţi, plătiţi de guverne cu bani grei ca să distragă atenţia populaţiei de la lucrurile grave , de la grozăviile care se întâmplă în fiecare zi, pretutindeni în lume. E ca şi în cazul morţii. Dacă nu te gândeşti la inevitabilitatea ei, este ca şi cum ai trăi o viaţă de nemuritor.

ruxa spunea...

da, vorba poetului: "mai traim pana la vara, caci suntem nemuritori"... :)

agenti secreti sau nu, cred ca PR-ul lor se distreaza foarte bine la serviciu :)