18 iun. 2008

avem echipa, avem valoare

ei bine, asta e una dintre chestiile care nu s'au scandat aseara in baruletul bilingv unde am vazut frumosul meci (bilingv pen'ca a fost o amestecatura de expati britanici si romani de cartier, super funny) si am trait clipe de maxima intensitate la ambele porti. la inceput s'a sperat iar de la 1-0 pentru italia, 1-0, pentru olanda, 2-0 pentru italia si pana la 2-0 pentru olanda, speranta a lasat loc mistourilor.

dupa meci, toata lumea a iesit pe strada in fata la wellington, nerabdatoare sa traga niste concluzii. marin, care se recomanda marian, da' i se zice marinica, a purces sa cante de alean la vioara. canta o prelucrare dupa besame mucho, e aplaudat, bisat. canta ciocarlia. din public se protesteaza ca e prea vesela.

se canta cateva acorduri din desteapta'te romane. publicul acompaniaza cu vocea. sprijinim, stand turceste, un zid de casa. eu cer balada. se canta balada. suna telefonul, balada canta in telefon ca sa nu ma lase sa vorbesc. radem. prea tare. imi pare rau ca nu pot sa descriu mai bine, da' a fost cam de pisica alba pisica neagra. sint sigura ca'ntr'una dintre curti era un porc si ca ala manca dintr'o caroserie de trabant.

dupa balada, vine aurica. aurica e un catel foarte dragut si foarte politicos. taman si'a facut freza noua si e foarte incantat de el. cand intrebi ce rasa e aurica ti se raspunde serios: "rasa puli", cu accent pe i, ca si cum ar fi articulat. fireste ca nu e nici o rasa, e rasa aurica, na. "nu vrei un catel?", imi zice stapanul. "da' tu nu vrei o pisica?", zic, cu gandul ca plec in delegatie si ma'ntorc.. cine stie cand si iar ramane sony home alone.

cheful se sparge. scurt, ca dupa 2-0 nu e mare sarbatoare.

acu.. intreb si io, dupa ce'am vzt cu cine s'tem in grupe, chiar isi imagina careva ca ne calificam? hai, pe bune? nici aurica nu credea! asa ca mai bine un catec vesel sa cantam!

12 comentarii:

hadean spunea...

aseară echipa a fost din rasa lui aurică. si fotbalul pe care l-au jucat, tot din soiul ăla. "dacă" nu are rost în discuţiile despre fotbal şi despre nimic, în general, nici nu ştiu la ce a mai fost inventat. poate doar aşa, ca suport moral pentru pagubă. poate la mondiale o fi mai bine. n-a ieşit rezultatul dar speranţa-i bună de obicei. a fost şi pe perioada asta scurtă a grupelor.
next time.

ruxa spunea...

degeaba, 1994 nu se repeta :)

maria spunea...

auzi ilinca, da' daca credeai ca nu ne calificam, de ce ma indemnai pe mine sa pun diferenta mai mica de golaveraj????

ruxa spunea...

asa, din patriotism? :)

maria spunea...

ilinca- aaaaa....din ce?

ruxa spunea...

e, e o vorba, stiu io, am invatat pe la scoala.

robin simion spunea...

hai, baieti, ca se poate! ii trimitem acasa pe francezi si pe italieni. o boaba sa le dam.

a... stai, s-a jucat deja.

vedeti voi data viitoare!

ruxa spunea...

dada, vedeti voi ca nici nu va onoram cu prezenta, sic, o sa jucam infiorator in calificari si nici n'o sa ne calificam, cine are nevoie de titlul vostru stupid :)

ana spunea...

post cu aroma de kusturica, se invarte se invarte :)

ruxa spunea...

exact la kusturica m'am gandit si io aseara, in praful ulitei, ascultand balada nitel falsata :)

Anonim spunea...

am venit sa las un pupic pe aici:) e cineva acasa???? aaaaaaaaa e numai Sony. nu-i bai pup pe Sony si tie iti las pupic pe masuta cu o cafea.

ruxa spunea...

marguta: eram chiar la cafea, da' mai astept nitel sa se raceasca pen'ca al'fel ma frig :)
sony e la ora de leneveala, da'i transmit cand redevine pisica si nu gelatina :))