6 mai 2008

of men

despe barbati, ca n'am apucat ieri sa scriu, n'am apucat nici azi sa scriu. mai bine, pentru ca azi am pastrat inca oaresce draci p'un reprezentant al speciei. dar am scris despre subiectu' asta acu un an si ceva, si cred ca situatia nu s'a skimbat prea tare, asa ca... iata, asadar, un

POST (LUNG) DESPRE BARBATI

"din seria barbatul de... (casa, pat, birou - cu subspeciile sef, coleg simplu, subaltern, mers la shopping/film/teatru, doar vorbit, dus la parinti, lasat), astazi va prezentam categoria "barbatul de club". asadar...

asta seara am iesit in oras. silita de imprejurari si de prietenia de vreo douasecisiceva de ani ce ma leaga de birthday girl - ioana. petrecere, deci, in tonka. tonka asta e pe undeva intre piata amzei si piata romana. la intrare, un malac si coada. spun frumos ca's invitata la o petrecere, ma intreaba la cine. era o lista. intru.

muzica dutzi-dutzi (un fel de house, ceva de genul asta), preturi civilizate, aglomeratie, fluiere si fluieraturi, fete pe bar, fuuuuuum, stroboscoape d'alea, laser, frate! nu m-am distrat, dar macar va pot spune cam ce tip de tipi gasiti acolo. deci.

1. taranei. 1.1. blondul slabut, cu ochi de un albastru spalacit, usor pistruiat, genul care la mare se inroseste, nu se bronzeaza. tuns bros si cu un fel de chico-codita de ratoi pe ceafa, camasa neagra si pantaloni de "shtofulitza". 1.2. satenul sanatos, rumen in obraji, cu freza tip "zece zile de cand trebuia sa ma tund". are blugi culoarea "albastru-bcr" si'o camasa cu dungi verticale. 1.3. genul oier, rosu in obraji, par cu tendinte de ingrasare, falcute. poarta raiati si un pulovar de lana sau bumbac, musai bej.

2. de cartier. 1.1 de ferentari. tautologic, e brunet, descheiat la gat, lant optional (daca e, insa, e grosut, ca de pisica de fitze). e imbracat de la piata sudului si se da cu rexona 4 men, procurat din acelasi loc. si e mic de statura. 1.2. de piata sudului/rahova/gara/militari. mai deschis la culoare, se'mbraca de la IDM, se da cu str8 sau cu denim (nu ala negru, ala albastru). are sapca. si fluier. 1.3. de militari/drumul taberei/titan/vitan. astia nu sar in ochi, asa ca nu i-am vazut. se imbraca cu precadere la kenvelo si colin's (doar cand au reduceri) si la teranova (cand ii cara prietena prin magazine, sa-ti mai schimbi si tu putin garderoba, mai gabi!), beau tarie cu red bull si se dau cu parfumuri gen lacoste. 1.4. de fitze. au un mers "ashea", fi'nca ei, da?, stiu cine sunt si'si cunosc valoarea, beeei! au camasa cu logo-ul fimei la vedere (de la 100 usd in sus bucata), blugi "de firma" (da'mi-i pe cei mai scumpi, papusa, imi permit) si, eventual, un "plovar" aruncat neglijent pe umeri. beau tullamore dew (pentru ca au auzit de el, nu musai pentru ca stiu cum sa-l pronunte corect), black russian sau corona.

3. in alte roluri. 3.1. gay. slabuti, cu esarfa sau fular, haine "pe corp" (nu mulate), degete subtiri, parul lins, samponat si dat cu balsam. rad prieteneste si cand stau langa un alt tip il bat afectat pe umar sau il prind usor de cot. comanda cocktail cu umbreluta si'l sorb incet, cu paiul. 3.2. italiano vero. 3.2.1. genul pepe, cu parul cret, desfacut, fara gel. camasa alba, larga, pantaloni si pantofi negri, danseaza la refren si priveste foooaaarteee interesat in jur. se da cu parfum de firma, da' agresiv. 3.2.2. genul banderas in desperado, cu parul un pic lung, strans in coada, gelat, camasa desfacuta, sau tricou cu vesta. 3.2.3. genul invart o afacere p'aici si nu e musai legala, 40-50, sacou/costum, fara cravata, eventual un fular de matase, eventual asortat cu batista de la rever. 3.3. cheliosii. 3.3.1. aia mici de statura (1,60), cu haina gen redingota, se strecoara tipa-tipa. 3.3.2 aia medii si mari, care se duc la sala, au tricou alb, mulat, blugi deschisi la culoare, mulati si ei, curea lata, si danseaza doar din umeri, bicepsi si tricepsi. ei nu se dau cu parfum, dar se dau cu after shave pe cap, dupa ce se rad.

am mai vazut: 4. brandon din beverly hills 90120, 5. numai bun pentru portretele tip vitrina de frizerie de dinainte de '89, 6. tinerel de bani gata, usor funky, sta-la-bar-si-se-amuza, 7. geek cu ochelari/fara ochelari, 8. nerd (roscat, cu parul ondulat care nu sta nicium), 9. trendy (cu freza studiat-ciufulit, fular de tricot in dungi colorate si sacou)... samd, u name it!

am rezistat o ora si ceva, pana cand genurile astea au tot inceput sa se repete si m-am prins ca al'ceva mai colorat n-o sa vad. in taxiul care ma ducea acasa canta (shakira): u don't even know the meaning of the words i'm sorry... sa mori tu, shakiro! ia mai du'te'n tonka, sa vezi ce sorry'ti pare dupa!

PS ba da, erau si femei. majoritatea blonde. se poarta curelele metalice, cu zale mari, tricourile pe post de rochie, si ranjetele pe post de minte. cam atat"

PS1 n'am mai mers de ceva vreme prin cluburi. daca s'a skimbat (sau nu) situatia... feel free to comment!

21 de comentarii:

Anonim spunea...

foarte misto! o sa-l recomand prietenilor ;) mai ales barbatilor. am fost intr-un club/bar/pub/spelunca acum 2 saptamani. erau toti acolo, cei descrisi de tine. eu as fi SI mai rau poate. stii de ce nu sunt? pentru ca eram si EU acolo, chiar daca nu ma amuzam/distram deloc. si ma innegresc de ciuda cand nu-mi pot manifesta macar repulsiile.

Anonim spunea...

PS: da' stiu ca ai scris, nu gluma! :))

ruxa spunea...

da, si l'am scris imediat ce m'am intors de la carciuma cu pricina, sa fie fresh informatia :)

din pacate n'am vazut si tipi misto (sau pe gustul meu), poate prin alte cubluri... :)

hadean spunea...

m-am dixtrat.eşti atentă, nu glumă. îmi place de tine.(adică mi-eşti simpatică, în ardeleneză):-)

Anonim spunea...

acum... ar trebui sa scriu si eu. chiar si despre barbati ;)

ruxa spunea...

hadean: n'am avut incotro, era foarte plictisitor, ce sa fac? :)
ilinca is blushing! :))

pushthebutton: pai... ce te retine? baga mare!

Pisicot spunea...

Ilincuţo, m-ai distrat :-))
Am scris şi e despre clubăreală la un moment dat, dar evident din alt unghi.
http://pisicot.blogspot.com/2008/01/clubreal.html
Ce să zic? Cam nasol...din lista ta cred că numai tipii gay sunt pe gustul meu. Dar sunt gay. So...

maria spunea...

genu' patrick dempsey nu era?

ruxa spunea...

pisicot: ma consolez cu gandul ca poate nu era clubul cel mai potrivit. dar cum nu prea merg in cluburi....
apropo, unde mai danseaza azi lumea care se ducea in club a si dansa pe muzica de club a?

maria, daca era, probabil ca'n noaptea aia nu veneam acasa la scris... :)
sau macar nu plecam dupa nici doua ore, of!

maria spunea...

mda, m-am gandit eu, dar mai aveam o speranta

ruxa spunea...

daca era acolo, chiar si neatenta, tot mi'ar fi sarit in ochi, pur si simplu, atat de diferit fata de fauna pe care am descris'o. dar, cum zic, poate e pe undeva, doar ca nu prea ma duc eu in cluburi.

dar, revin. daca vrei sa te duci undeva in bucuresti ok sa dansezi pe muzica faina, fara house ori manele si cu oameni faini.. unde te duci?

maria spunea...

pai iarna asta am fost destul de putin...prin terminus, clubul adolescentei mele, unde muzica e inca ok. putin prin elements, muzica ok. in cabaert, la fel, muzica ok. si cam atit stiu

Anonim spunea...

=))))))
=)))))))
=)))))))))
sau e de :( ???

ruxa spunea...

elements? e aproape de casa mea si pare ca arata fain, da' nu mi'a venit sa intru taman pentru ca e asa de aproape de casa :)
si nici nu parea genul de loc in care sa se danseze.. hm.. sa vedem.

ruxa spunea...

ciocolatacupiper: m'am amuzat cand am scris, si recitit, dar realitatea e destul de trista, sa stii..
si mai sunt si cluburi gen bamboo unde e si mai trist, chiar daca hainele's mult mai scumpe.

innuenda spunea...

Hihihi, mamă ce vivisecţie pe aici! Acuma, primul meu gând a fost că pentru fiecare dintre bărbaţii ăştia există şi o parteneră (sau partener, la categoria gay). Poate nu ar fi rău să continui seria cu...of girls!:D

ruxa spunea...

innu: pai... am putea sa ne imaginam impreuna. pick one! :)

Unknown spunea...

FETELE........http://nicolas18lupu06.hi5.com

Anonim spunea...

Julia: asta ma gand si eu ...k ar fi bene sa continui q un blog si depsre fete...fiindk ar fi kiar interesant...c e fr e k si eu aveam niste viziuni asa abstracte depsre anumite kestii ...ma apuksem si eu d scr ...dar am zis mai bine ma las d meserie:D:))...m-as fi numai t freaky dupaia:D:)))...so astept sau asteptam urmatorul blog despre tipe dak ai placerea sa ne mai povestesti asa km c vezi u...pupici dak vrei id sau ceva d mess...: julia_2005us2005@yahoo.com

ruxa spunea...

pentru cele doua comentarii sterse:

nicolae: fara organe explicite p'aici, ok? :)

anonim: simte'te invitat sa nu mai treci p'aici, mersi

ruxa spunea...

julia: cum ziceam, nu prea merg des in cluburi, si si mai rar ma uit dupa fete :)
dar cine stie... poate, candva