9 mai 2008

ia piaru, neamule!

Ani de studii in relatii publice sunt echivalentul citirii acestei carti. Bazele PR-ului, teoria, cum se face meseria la locul de munca sunt prezentate direct la obiect, de renumitul guru al PR-ului, Anthony Davis.

asa este prezentata cartea "Tot ce ar trebui sa stii despre PR. Raspunsuri directe la peste 500 de intrebari" pe net. am cautat info despre domnu' davis si n'am gasit decat referinte la cartea asta si la o alta, tot referitoare la pr. pen'ca e un guru asa de renumit, as fi vrut sa vad un studiu de caz cu proiect facut de domnu' davis pentru ca eu cred ca in pr, ca si in alte meserii liberale, cu exceptia catorva notiuni teoretice, punctuale si mai degraba tehnice, fara experienta nu te poti numi ziarist, piarist, advertiser, critic, producator si'alte cateva.

nush altii cum sunt, da' io sufar plenar din cauza pr-ului prost, taxez fiecare expresie aiurea iar daca primesc propuneri de parteneriate media sau comunicate cu greseli prima, a doua si a treia reactie sunt, by default, "nu, mersi". imi imaginez ca vor fi cohorte de tinerei care vor ceti cartea asta si'si vor imagina ca sunt piari, ca stiu totul. si, ulterior, vor fi si niste angajatori, agentii sau business-uri micute, care ii vor angaja pe acesti piari. si'uite asa ne creste industria aiurea...!

ca sa nu dau cu barda (de pomana) o sa'mi cumpar si o cetesc frumoasa carte. si revin. pana atunci, nush cine a scris prezentarea asta, da' as vrea sa'i spun ca varianta "cum se face meseria la locul de munca" e printre cele mai nefericite.

12 comentarii:

hadean spunea...

mda, face să semene "meseria" cu "condamnarea":-)
serios acum, am observat o tendinţă a editurilor din românia, aceea de a cumpăra foarte multe cărţi cu pretenţii pe care le traduc fără pretenţii şi aşa apar diverse expresii scrise cu copita. cît despre "gurii" ăştia de care n-a auzit nimeni...s-a umput lumea cu ei.

ruxa spunea...

dada, ma gandesc foarte serios sa scriu si io o carte. despre orice. condei am, stiinta nu'mi trebuie, iata :)))))
scrie si tu o carte, na, tu chiar ai despre ce! :)

hadean spunea...

eu am scris:-)
si mai scriu. cu publicatul e mai greu dar nici nu vreau sa bat recordul la publicat/viteza.

ruxa spunea...

pai sa'ti facem si tie o prezentare d'asta guru-easca :)

hadean spunea...

doar daca începe cu " de la scriitorul best seller-ului X" şi se incheie cu "care este o piatră de hotar a literaturii":-)))

hadean spunea...

nu-i bai că n-us eu acela, nici alţii nu-s şi cu toate astea...

hadean spunea...

nu-s
:-)))

ruxa spunea...

foarte tare! si bagam si neste vorbe d'alea cu congruenta si abstractul suprarealului insidios.. ma rog, am scris la rand, cum mi'a venit in minte :)

miki spunea...

eh, probabil ca e doar o traducere nefericita. totusi, dincolo de modul de exprimare, ideea insasi e gresita, te sustin in aceasta teorie. merita vazut si ce spune guruul, poate o sti el ceva mai multe.

Anonim spunea...

am ajuns sa prefer pr-ul prost decat unuia inexistent. iar cartea e chiar utila.

ruxa spunea...

iann, imi pare rau, nu sunt de acord. PR-ul prost e mai prost decat PR-ul inexistent. PR-ul nu e o fita, pe bune

ruxa spunea...

si.. welcome! :)