11 apr. 2008

tunisia. prin hammamet

nu e atata de greu sa aleg poze cat e de greu sa gasesc caprarii pentru postari. apropo, caprarii vine de la capre? ce legatura are asta cu clasificare? caprele se clasificau in caprarii?


acu postez din ziua doi, plimbare prin hammamet yasmine, ce'am pozat pe strada. am mai zis, strazile's aerisite si, pentru ca era extrasezon, destul de putin umblate. hotarat, oricat de frumoasa e panorama, nu mi'ar placea sa ma duc acolo cand e locu' intesat de turisti.
domnii si pachidermele erau in numar destul de mare si marime mai mult decat naturala, insa din pricina turistilor care se tot bagau in cadrele mele, n'am reusit sa prind un cadru general cu baietii astia rai. oricum, ma credeti pe cuvant, erau vreo opt-noua, si destul de impresionanti.

tunisienii stiu sa construiasca in asa fel incat turistul blambec s'aibe senzatia c'ar fi si oaresce istorie in unele ziduri. de fapt, gardul asta (e gardul de la carthage land) a fo realizat, cu fresce cu tot, acu vreo cativa ani. da' are "patina", este?


bon, acuma, vegetatie. nu's numa palmieri, ci si un soi de salcii, nush cum le zice, si mi'e lene sa caut acu, iar despre sunat si intrebat nici nu poate fi vorba la ora asta, asa ca nu mai puneti atatea intrebari!


si inca neste bucati cu peisaj din locul asta. senzatia de aerisit e coplesitoare, iti simti ochiul si plamanul invadate, chiar si cu nasul infundat! toate constructiile respecta niste puz-uri si pug-uri foarte stricte, si nici macar in zonele de city, tunis sau sousse, n'ai voie sa construiesti cladiri mai inalte de 20 de etaje. ghidul, ahmed, are o explicatie de mega bun simt: pai daca e atata loc, ce sens are sa strici panorama?






]

asta care urmeaza, ultima inainte de bonus, e ideea lor de decoratiuni pe cladiri, al'fel, foarte nimerita. nimic nu'ti deranjeaza retina, iar combinatiile alb/albastru si bej/caramiziu sunt incantatoare.




cam atat din orasul-statiune. printre masini (putine si, in majoritate, frantuzesti), mai apare si cate'o trasura. care nu e nici mai frumoasa nici mai urata decat orice trasura. insa unde mai gasesti cai care topaie intr'un unison asa de perfect? asta e bonus la pozele din seara asta. in episodul de maine vedem ce ce intelege in acest locuri prin decoratiuni interioare made in turistia... asta.. tunisia! pana atunci, trap de voie si vedeti ca se poarta bretonul pe dreapta, batut de vant!

10 comentarii:

hadean spunea...

"căprăria" era grupul de soldaţi aflaţi sub comanda unui căprar(arhaism derivat din ungurescul kaprar, există şi nişte accente pe aici dar nu le găsesc pe tastatură), cum ar veni, caporal.a pune "pe căprării" se referă la a pune în ordine, fiecare cu p..aaa..cu caporalul lui:-) adică.
vreau să merg şi eu acolo unde ai făcut tu pozele. e drept, eu vreau peste tot(nu c ca scufiţa verde). poate la anu'.

ruxa spunea...

aha, deci de'acolo! uite ca de caprar uitasem - mare scapare din partea mea! :)

stai ca mai s't poze destule, o sa vrei sa tot mergi! :)

innuenda spunea...

Eu chiar merg, după cum spuneam. Am primit o invitaţie chiar în Yasmine Hammamet. Am confirmat azi!:D

Hadean, dacă vrei să mai vezi poze din Tunisia, am postate şi eu, la mine pe blog, etichetate la categoria "fotonul". Nu am decât două căprării acolo (că tot vorbeam de căprării-interesantă etimologia, nu o ştiam nici eu!): Tunisia şi Paris

hadean spunea...

innu:viu negreşit:-)

ruxa spunea...

innu: da' ale mele iti plaaaaac? ;;)

innuenda spunea...

Foarte mult! Tu, Ilinca ai făcut poze din care să reiasă cum este ţara, cum sunt locurile.
Eu mi-am fotografiat emoţiile. Ca de obicei:)

Anonim spunea...

te invidiez, ilinca. ultima fotografie e de expus.

ruxa spunea...

pushthebutton: pai asta si fac, expun, nu? :)

Pisicot spunea...

Bravo, aşa :)
...şi mi-ai făcut poftă de postat.

ruxa spunea...

pisicotule, am vazut, tare faine culorile tale :)