11 apr. 2008

tunisia. model de hotel.

hotelul in care am stat eu, el menzah (4*), arata bine, nimic de reprosat. dar in plimbarea de a doua zi prin hammamet, in drum spre samira club, locul unde ar trebui sa se duca tinerii romani sa se distreze la niste preturi ceva mai accesibile, am vazut baya. si am si intrat. si arata ca'n 1001 de nopti. eu prefer hotelul nostru unde lobby-ul era inalt cat cele patru etaje si la fel de aerisit...



... dar baya arata chiar ca'n povesti. de la zidurile duble, ca ale unei fortarete...

... si intrarea impunatoare unde binecuvantezi umbra..

pana in interiorul cu mii de bucati de mozaic pe jos si zone separate prin mobilier...

si co(t)loane.

balcoanele interioare ale etajelor arata de'a dreptul incantator, parca sunt facute din fondante. la unul dintre ele atarna, vezi bine, covorul zburator.

sindbad, ala micu, de'l stiti din desenele japoneze, are si el un covor zburator. sau poate ca e ali baba, nu l'am intrebat.

oricum, balcoanele arata delicios, nu credeti?



aici, la baya, m'am intanit si c'o pisica. e cam urata, da' nu e bine sa judeci pe nimeni dupa aparente. sunt sigura ca are un suflet bun.

la receptie e un cufar maaaaare iar deasupra lui sunt toate aceste chei vechi. portile camerelor functioneaza, insa, cu cartele.
si in fine, detaliu ilinca la vitraliu. nu se vede mare lucru din mine, asa ca tre sa ma credeti pe cuvant: eu sunt!

10 comentarii:

innuenda spunea...

hihihi, ce copil drăguţ!:)

ruxa spunea...

cine, ali baba? :)
pai tu ai vzt mai multe poze cu mine. si mai clare, daca pot adauga :)

R.E.M. spunea...

hai maaa, zici ca sunt toate din turta dulce!! iar fortareata, din carton. iar tu - ai facut o poza cu decorul inainte de piesa de teatru pentru copii. sau dupa. da, dupa, ca esti relaxata. n-aveai cum sa fii relaxata inainte de spectacol!

ruxa spunea...

nu, asta e adevarat, niciodata nu's relaxata inainte de spectacole, fie ele concerte, examene, pitch-uri sau ce s'o mai gasi :)

da' hotelul asta kiar arata cum se vede, ca set-ul din 1001 de nopti amestecat cu hansel si gretel, ca aia aveau casuta de turta dulce :)

R.E.M. spunea...

:)) trebuie ca s-au distrat foarte tare baietii aia de l-au vopsit. probabil toata treaba era pe principiul faceti orice va trece prin cap!
inauntru era la fel de colorat?

ruxa spunea...

pai asta era maretul hol de la intrare, balcoanele alea sunt in interior, sunt balcoanele de la paliere pe care se'nsira camerele :)

nu cre ca s'a facut cu orice colori, le'au ales pasteluri mai inveselite, asa, si erau tot soiul de alte detalii, usii de lemn care (cred eu) nu duceau nicaieri, si lampi cu fitul agatate pe coloane. chiar impresionant. dar, cum ziceam, asta era frumu de vazut si pozat, mie mi'a placut mai tare hotelul meu :)

ruxa spunea...

usile, fireste, aveau in singur i, dar din viteza am mai vopsit eu unu'. mea culpa :)

innuenda spunea...

Cred că arhitecţii hotelului au încercat să reconstruiască atmosfera medinei.

innuenda spunea...

Şi aşa eşti cu pălărioara aia. Ca o fetiţă mică!:))

ruxa spunea...

da, seamana c'o palarioara de soim, numa ca e verde si'mi trantisem si'o basma peste dansa, ca sa sada cuminte, ca io am capul cam mic. d'aia si era asa de trasa peste oki :))