21 apr. 2008

if i could turn back time

timpul e o kestiune relativa. zece minute de asteptare pot parea o vesnicie, iar (ultimele) zece minute de scris intr'un examen pot face diferenta intre restanta si liniste pe vara.

dar daca ai putea sa intorci timpul inapoi? sa retraiesti, sa ajustezi, pe ici pe colo, in punctele esentiale? mi'a fost adresata intrebarea asta, light, asa, "de vara", insa cu urechile ciulite la raspuns. am zambit (era un domn) si am raspuns ca, cel mai probabil, nimic. "nu se poate! nimic? chiar nimic? adica tu n'ai regrete?"

ba am, fireste, insa putine si nu cred ca relevante. fite de regrete. am fantazat si eu, insa, asupra unora dintre cele mai serioase (vreo doua) gandindu'ma "cum ar fi fost daca..?" si'am decis ca n'are sens. ca oricum ar fi, n'am sa aflu, ca mi'e bine asa, ca 'daca.." probabil mi'ar fi schimbat viata si, in definitiv, in cate feluri poate sa'tzi fie bine? mie imi e bine in felul asta. am concluzionat cum ca n'as schimba nimic. dar ca mi'ar placea sa asist la unele faze din trecut, asa, ca spectator, si cu mintea de acum, fi'nca's unele decizii pe care nici eu, nici acum, nu mi le pricep.

a doua zi am primit un sms: "esti sigura?"
am raspuns scurt: "mda"

si totusi...

23 de comentarii:

hadean spunea...

Cher îmbrăcată ca Borat, călare pe ţeava tunului şi înconjurată de marinari horny a alungat din mintea mea comentariul adânc inspirat de postarea ta. poate după ce îmi mai revin...

ruxa spunea...

nuuuu stiaaaai clipul asta??? :)))

innuenda spunea...

:)))))))))))))cum? Îmbrăcată ca Borat? :))))))))))) Bănuiesc eu că în costumul ăla galben (sau neon) în care arăta absolut hâd. God help us!

ilinca, în momentul când i-ai răspuns "mda", deja i-ai spus m-am (cam) răzgândit. Eu aş mai fi insistat în locul lui, că aş fi simţit că crapă gheaţa :)

hadean spunea...

ei, nu-l stiam.cum sa nu-l stiu, candva traiam din asta (stiut cine canta, ce canta, cum e clipul). si imi si place, chiar o admir pe cher(sunt si un pic ingrijorat, sa n-o apuce stranutul ca se descoase).
ca Borat in sensul ca avea si el un costm-nu stiu exact cum sa-l numesc- asemanator.fireste, cher e mult mai sexy decat borat, as prefera-o oricand, chiar si cu tivurile roase si descusuta pe ici-pe colo.

Pisicot spunea...

Eu nu am regrete. Nope. Dar nu ştiu ce aş face dacă aş da timpul înapoi. Poate aş fi mai atentă atunci când am de ales. Să fac stânga sau dreapta. Să mai aştept o zi? Să plec în vacanţă acum? D'astea...mici gesturi care schimbă total destine.

innuenda spunea...

(...)"sunt si un pic ingrijorat, sa n-o apuce stranutul ca se descoase".
(...)"as prefera-o oricand, chiar si cu tivurile roase si descusuta pe ici-pe colo"...Adi, vrei să mă omori?!:))))

Pisicot şi ilinca, eu aş schimba o grămadă de lucruri din trecutul meu. Dacă aş şti exact cum şi, mai ales cu ce. Lucruri mici. Aş repara greşeli, nedreptăţi faţă de alţii şi faţă de mine, aş completa, aş face în plus...Aş iubi mai mult oamenii care s-au dus prea repede, aş ocoli unii oameni,aş merge mai des în vizită la bunici, aş învăţa să schiez...

ruxa spunea...

innu: am zis mda exact cu gandul la acele mici devieri care'ti pot condimenta sau chiar schimba viata, nu musai cu regrete :)
iar de insistat, n'am nici un dubiu, o sa mai insiste :D

hadean, si mie imi place teribil cher, dar inca astept comentariu' ala adâncu' :p

pisicot: mda. ce'ar fi fost daca... :)

ruxa spunea...

innu: pentru schiat nu e niciodata prea tarziu. la o adica, si eu, da, as fi putut sa ma tin de gimnastica, ori macar de tenis, iar acu puteam sa fiu o mare vedeta si aveam o casa pe malu marii si nu mai scheunam atata de dor de mare! :))))

daca ar fi sa schimb ceva nemijlocit, totusi, cred ca as da mai multa atentie unor detalii, si mai putina unor oameni...

hadean spunea...

ilinca- eu inca astept sa-mi revin
innu-eu cu ce-s de vina ca e mai impunsa decat parnita de ace a mamei mele (mama fiind croitoreasa)?

ilinca, de-a serioaselea, când un bărbat te întreabă dacă regreţi ceva din trecutul tău, de obicei încearcă să te atragă într-o capcană.în consecinţă, răspunsul potrivit e "mda".adică e mai bine să nu fii categorică, să vadă că lupta nu va fi uşoară:-)
în ceea ce mă priveşte, recapitulez şi văd doar lecţii, chiar şi în lucrurile pe care la prima "strigare" sunt tentat să le îmbrac în caftanul regretelor târzii. totuşi, dacă aş putea să desfac ceva, aş desface toate rănile pe care le-am făcut. nu pentru că aş avea mustrări de conştiinţă, am câte o scuză perfectă pentru fiecare dintre ele, ci pentru că ar fi fost infinit mai bine să nu le fi produs.

ruxa spunea...

hadean: orice sut in coor e un pas inainte... parca asa se zice, nu? :)
si eu regret c'am ranit unii oameni (daca urmaresti link-ul din post te lamuresti), dar pe de alta parte.. mi'am luat'o si eu de nu m'am vazut. deci situatia e echilibrata si se afla, momentan, sub control :)

innuenda spunea...

Păi da, ilinca, dar e un echilibru cam instabil. Că noi am tras-o, de regulă, acerlora care nu meritau şi ne-am luat-o de la cei care nu NE meritau.

innuenda spunea...

Eu am învăţat să fac diferenţierea între cele două categorii şi să dau Cezarului, ce-i al cezarului.

ruxa spunea...

draga mea, e clar ca cine si'o ia, cumva, si'o merita. chiar si pentru simplul fapt ca "luatul" a fost posibil. si e valabil both ways. nu suna bine cand io's la primire, da' e cat se poate de adevarat.

Anonim spunea...

sa intorci timpul sa revezi, nu sa revizuiesti. in rest, "fantazam" ;)

ruxa spunea...

da, sa revad ar fi fain :)

miki spunea...

"regrets... i had a few, but then again too few to mention.", vorba ceea. eeeeu as avea ce sa schimb. chiar in partile esentiale. sunt ok cu mine si asa, insa cred ca as fi avut mult mai mult de castigat daca as fi facut cateva lucruri in plus. aaah, cum rasucesti tu cutitul in rana! de fapt, nu tu saracuta, baiatul ala cu ntrebarile lui de pus la gura sobii pe care le pune total gresit, in plina primavara. ei, asta e buna! :)

ruxa spunea...

e, baiatul ala incearca si el sa afle ce si cum sunt, sa'i acordam circumstante atentuante, n'are nici o vina :)
da' io's ok cu mine, zau! sunt mai degraba curioasa sa aflu cum ar fi fost daca pe acelasi sistem in care intr'o zi mi'ar placea sa fiu medic, in alta educatoare, in alta biolog marin, vorba lui george constanza :)

miki spunea...

mie mi-ar placea sa fiu razvratita, ca eu am fost cel mai ascultator copil ever, iar ai mei profitau din plin de treaba asta. deeeeci as vrea sa fac cum a facut sor'mea cu ei: n-am voie in tabara? watch me! iesea pe usa si se intorcea cand avea ea chef. se ducea in tabara fara bani, numai ea stie cum si ce facea, dar se descurca. si nici nu erau telefoane mobile atunci!

ruxa spunea...

pana printr'a 12-a am fo si io copil destul de cuminte. dupa aia, asteptam sa adoarma ai mei ca sa merg la radio sa fac talk show noaptea sau la cantarile din club 30 :)
invatasem sa ma fardez pe intuneric, hahaha, ceea ce e folositor si'acu. ma pot farda in maxim 2 minute daca e nevoie, si chiar si fara oglinda :D

miki spunea...

saracu' copil, nici macar nu mergea sa se depraveze. auzi la ea, mergea la radio sa faca talk show. of, pai eu as fi mandra sa stiu asta! si as sta si treaza, sa te ascult!

poti cu cu creion de ochi fara oglinda?

ruxa spunea...

M, machiaj complet, crema, fond de ten, corector, creion, fard de ochi, mascara, contur de buze, ruj, gloss si blush. tot tacamul! sub 2 minute.

miki spunea...

geeez... ma inclin in fatza ta! be my hero!!

ruxa spunea...

kestie de exercitiu, zau! :)