9 apr. 2008

honneeeey, i'm hooome!


iata'ma's acasa!

a fost atata de intensa toata calatoria asta, si mi'a trecut prin toate simturile, ca nici nu stiu cu ce sa incep. cu oboseala primei zile, acum o saptamana, in care, cu toaaate opririle si stationarile si mesele si benzinariile am facut cam 10 ore pana la cluj cu autocarul? cu plecarea spre monastir in miez de noapte trecute, pe la 1 jumate, ajunsul acolo, mersul cu autocarul, ciuda de a privi pe geam, prima intalnire cu tunisia, cu ochii mijiti de somn? hotelul ce mi'a parut imens la prima vedere, somnul de la 7 la 11 dimineata, si apoi excursia "oficiala" la tunis?

serile cu sticle din duty free si povesti nemuritoare, rasete si culcat la ore mici?

sau despre lipsa totala si desavarsita a oricarui barbat frumos in tara asta - si am fost atenta, zau! innuuuu, unde'ai vazut tu barbati frumu la tunisia?

excursia in desert pe camila si apoi, a doua zi (doua zile cu 1100 de kilometri parcursi), turul cu jeepuri tot in desert, mai adanc nitel, pana la locul unde s'a filmat o parte din razboiul stelelor pe cand era harisson ford june.

apusul de soare? marea? fruptura de camila si pestele cu nume de sfant? vinul sec, brusc si abrupt? negocierile din medina? tunsia mi s'a parut o lume absolut spectaculoasa. fotografia e teapa, cumva, pentru ca liniste ca aia din poza nu prea mi'a fost dat sa traiesc in aceste zile. n'am avut vreme de rataciri pe malul marii, desi asta e extrem de dubios cand vine vorba despre mine. o sa aflati, insa, ca si desertul e tot o mare. dar despre asta vom vorbi mai multe in episoadele urmatoare.

ps: in cinstea intoarcerii mamei ratacitoare, sony a compus o simfonie in miau major si a dansat pasional cu unul din papucii proaspat scosi din geanta.

8 comentarii:

innuenda spunea...

Ce frumooos! Fată la mine, în Port El Kantaoui, erau numai gigolo tunisieni. Frumosi de s-ar fi dus si al meu cu ei! :))) Probabil că încă nu era sezon. Cum e Yasmine Hammamet? Că am primit şi eu o ofertă de moacă pe acolo! :)

ruxa spunea...

du'te!
nu prea am stat in hammamet (de fapt, o sa vezi, c'o sa scriu) dar e atata culoare acolo, toate culorile, aromele, de la sofran si curry din cus cus pana la ceaiul tulbure si dulce, aromele insinuante din parfumerii (esente de parfum, uleios), mirosul de metal si alune tavalite in caramel, culoarea marii, a cerului, amestecul permanent de alb si albastrul acela, siniliu..

innuenda spunea...

Era cam înnorat în poza asta sau mi se pare mie?

Prin Port El Kantaoui nu ai ajuns?

PS. Mai vreau pozeeeeeeee!:D

ruxa spunea...

o sa mai pun, dar am facut f multe, si tre alese, cropate and so. o sa pun un album la final, acu planuiesc sa pun posturi cu poze, fiecare poza cu povestea ei :)
apuca'te te fumat, deci :P

ruxa spunea...

era innorat, n'am avut parte decat de doua zile cu soare si caldura, fara vant. ziua 5 si ultima, in care mercurul s'a dus dincolo de 32... damn it! as mai fi stat macar inca vreo 3-4 zile :)

innuenda spunea...

Măi, nu mă apuc de fumat. Am răbdărică. Şi în cinstea întoarcerii tale, în seara asta, voi viziona caseta de anul trecut din Tunisia.

Mă bucur că ţi-a plăcut. Şi eu am găsit interesantă, misterioasă, parfumată şi altfel atmosfera Africii de nord. Şi m-a surprins. Nu a fost greu să mă las vrăjită.
De tot pachetul. Cu bune şi cu rele.

Îmi place când descopăr frumuseţea lucrurilor contestate, iar Tunisia, din pricina contrastelor, ori fascinează, ori respinge. Pe mine m-a fascinat.

Pisicot spunea...

Bravo! Să vedem pozele.

innuenda spunea...

Aaaaa, păi eu cum m-am liberat am venit cu gând de poze şi pove la tine şi tu...?! Abia acum pătrund tâlcul lu' apucă-te de fumat!:))

Eu aseară m-am uitat în pat la casetele din Tunisia până am adormit. Am visat frumos, că am râs în somn, dar nu mai ţin minte nimic.:)