2 iul. 2008

românia de stele

innu a preluat o tema pentru acasa, romania de 5*, si a facut'o cum stia ea mai bine. pe scurt, romania ei e deficitara la multe capitole, si nu zic ca n'are dreptate.

m'am intalnit si eu cu muste'n piure ori cu tacamuri la fel de eficiente ca piureul, chelneri a caror fata si atitudine te imbiau sa te duci dracu oriunde numa' sa nu le mai intrerupi lenea, cu maseuze care intind intinderile in loc sa le repare.. de drumuri nici nu mai zic.

m'am plimbat destul de mult prin tara. de cand eram mica, in tabere, si mai tarziu, cu jobul sau aiurea, cu rucsacul in spate, prin piatra craiului si alti versanti mai mult sau mai putin prietenosi. cel mai mult mi'a placut peste tot si aiurea sa cunosc oameni. oamenii simpli, aia care stau in fata portii si spun povesti.

pana acum, sunt doua locuri despre care numai de bine. unu e somova delta resort: masa, casa, conditii chiar de 5* (pret pe masura, dar pe masura, nu depasind'o) si singura carcoteala pe care am putut s'o justific a fost aia cu maioul, si care a ramas antologica. adica pe coala pe care erau scrise preturile pentru spalat si calcat, maioul era maieu. atat. in rest... nimic. si credeti'ma, sunt carcotasa la capitolul servicii.

celalalt loc n'are atatea stele. n'are tv in camera, camera nu e un apartament intr'o casuta si nici aer conditionat nu e. nici nu e nevoie, in fapt. e tot in delta, la sfantu gheorghe, la o pensiune al carei nume n'am sa'l spun aici, un loc in care nu m'am simtit nici o secunda turist ci prieten, si de care m'am indragostit iremediabil, atat de tare incat ma gandesc deja la acte: sa'mi iau o casa acolo, candva:

(dati refresh la pagina daca s'a terminat slide-ul)


.

17 comentarii:

maria spunea...

am vazut si eu leapsa asta, dar sincer, m-am tot gindit si nu am despre ce sa scriu :(

ruxa spunea...

uite, ai acum cel putin o sugestie de loc

maria spunea...

ce sa zic, nu sunt mare fan delta...ce e drept am fost pe repede inainte de obicei, dar in afara de peisaje nu pot sa spun ca m-au dat pe spate serviciile.

ruxa spunea...

la somova chiar sunt servicii de cinci stele. noi am stat in barter dar pricep ca nu e foarte ieftin. in schimb, serviciile sunt chiar ireprosabile, de la cazare si infrastructura (net, curatenie, masaj) pana la mancare (vreo sapte feluri de branzeturi la micul dejun)

Anonim spunea...

http://blog.joacadeamine.ro/2008/07/02/ajutati-o-pe-anca-parghel/

te spam

nelu spunea...

am citit şi eu şi la tine, la innu şi la motanes, dar intru în categoria mariei. ne-or pune ceva în apă la corporaţie :))

ruxa spunea...

pai nu e, ca si io tot la frumosul trust activez. deci nu e de la trust, poate e de la cladirea voastra, va iradiaza sau ceva de genu

Anonim spunea...

ah, casa aia, sint indragostita pina peste urechi de ea

ruxa spunea...

bine, tie'ti zic detalii :))

innuenda spunea...

M-am uitat iar la pozele alea. Tare frumoase mai sunt!
Cat despre deltă, eu tânjesc s-o văd. Că până acum, jamais coucher avec. Când o fi, la Samova aia mă duc!:D
Se ajunge uşor acolo?

ruxa spunea...

innu, da, sunt vreo 12 km de la tulcea, daca n'am uitat eu. pozele, insa, sunt de la sf ghe, sa stii

innuenda spunea...

Aaaa, păi îmi place şi Sfântu Gheorghe atunci! :) Numai cu ţânţarii sper să nu mă văd, adică simt!:D

Vreau vacanţăăăăăăăăă! Şi nu mai iau prea curand. Poate în august. Vorba preferată a mariei: off!

ruxa spunea...

innu: spray antitantari will do. am scapat numa cu doua piscaturi in opt zile :)

Ioan Castil Valeda spunea...

Aceasta campanie a fost initiata de www.FuckYouTovarasi.blogspot.com :D

Ioan Castil Valeda spunea...

ROMANIA DE 5 STELE

Pentru ca m-am saturat sa aud ca bulgarii au carnatii mai lungi si castravetii mai vanjosi decat ai romanilor, pentru ca m-am saturat sa aud ca palmierii din Thailanda sunt mai mijto decat ai nostri din Mamaia, pentru ca m-am saturat sa aud ca hamburgerii cu ceapa sunt mai buni decat parjoalele cu usturoi, pentru ca nu vreau sa cred ca ospatarii romani sunt mai nesimtiti decat cei italieni, m-am gandit sa lansez campania ROMANIA DE 5 STELE.

Nu este un concurs, ci doar o cursa cu noi insine. Provoc autorii de bloguri cat si cititorii acestora sa descrie intr-unul sau mai multe articole unde s-au simtit ei cel mai bine in vacantele si excursiile sau calatoriile de afaceri din Romania (ar fi OK si poze), descriind cu exactitate cum a fost la restaurantul sau hotelul care i-a impresionat.
Dar, puteti scrie si despre vacantele ratate din cauza marlaniilor din turismul romanesc. Pentru ca ne-au coplesit ! Sau sunt doar legende ?!?

Nu trebuie sa fie o opera literara, ci doar un text coerent care sa te lamureasca daca a fost bine/rau acolo unde autorul spune ca a fost. Nu conteaza care este obiectul descrierii tale – poate fi o terasa modesta cu un fel de mancare nemaipomenit , un fast-food curat, o pensiune ospitaliera sau un hotel de naishpe stele cu servicii catastrofale.

Primele 50 (cincizeci) astfel de articole vor fi daruite de catre mine cu cate o caseta ce va contine 2 sticle cu vin vechi Gold Collection de la podgoria mea preferata de la Pietroasele (valoarea casetei este 20 euro). Pentru a participa la campania ROMANIA DE 5 STELE trebuie doar sa postati articolul pe unu din blogurile romanesti, sa specificati cine este initiatorul campaniei si sa imi trimiteti un link unde pot citi textul vostru pe care il voi prelua si il voi posta si pe blogul meu cu mentionarea autorului.

VACANTA PLACUTA IN ROMANIA DE 5 STELE !

PS – imi cer scuze, nu ma pricep cum se da leapsa si de aceea va rog sa faceti voi asta pentru ca sunteti mai priceputi in ale blogarelii, eu sunt mai priceput in ale vinurilor vechi de Pietroasele ;)
- si mai promit ca voi pune la cale si un uikend beton cu prietenii mei blogerii intr-un loc ospitalier tare !!! (ma gandeam ca in toamna cand s-o face mustul si pastrama …)

ruxa spunea...

FYT, tura asta s'accepta. tura viitoare intri la spam, ok? :)
doua promo intr'o singura postare e cam prea mult.

Ioan Castil Valeda spunea...

Era doar o precizare legitima intrucat in articol nu era mentionat initiatorul campaniei si nici care sunt termenii ei. ;)