4 mar. 2009

soarele si pionierii

tineretul din ziua de azi...




Noi in anul 2000
Asculta mai multe audio Muzica »

ma enerva sintagma asta zeflemitoare, dispretuitoare, de parca cei care o aruncau din varful buzelor si al mintii inguste n'ar fi fost si ei candva tineri si nelinistiti. fumam pe straduta din fata liceului, radeam, ei, da, radeam si vorbeam tare chiar si in statia de metrou. eram multi si eram galagiosi. dar invatam bine, aveam si extracuriculare destule, stiam ce'i aia respect si bun simt, citeam, mergeam la teatru. am fost o tanara generatie faina. printre ultimele, daca ma intrebati pe mine. ca de'aia am ajuns sa spun si eu, dar mai degraba trist-amar (cand nu e ironic): "tineretul din ziua de azi..."

imi mai vizitez liceul (ion neculce) cand si cand. imi caut diriginta, stam de vorba. imi povesteste oripilata (mda, ea oricum e mai conservatoare) de atitudinea zeflemitoare a elevilor ei. nu ca nu'i intereseaza chimia, zice. nu'i intereseaza mai nimic in afara de leisure. si eu am ramas oarecat masca atunci cand am intrat intr'una din clase. fata de la tabla avea fusta atat de scurta incat, daca s'ar fi aplecat dupa burete ori s'ar fi intins ca sa scrie ceva mai sus, i s'ar fi vazut diversele dedesubturi. ma rog, treaba ei, daca rezolva corect exercitiul. da' pe de alta parte, la discoteca cu ce dracu' se mai imbraca?!

pentru a veni in ajutorul acestei delasari a elevilor, ministerul educatiei ia o masura care mie mi se pare cel putin aberanta. taie sportul, o ora de limbi straine si consilierea psihologica din orare. pen'ca, vedeti voi, elevii, saracii de ei, sunt prea surmenati, dom'le, de atata studiu.
nu se taie desenul, orele de nush ce educatie tehnologica sau religia. nu. se taie sportul si limbile straine.

generatiile urmatoare, deci, vor fi cu atat mai obeze (a devenit o problema chiar serioasa, mai ales la varsta invatamanului primar), incapabile sa converseze fluent mai mult decat in limba materna (si aia schioapa) si teribil de indecise in ceea ce priveste drumul lor in viata.

vestea buna e ca vor arata bine si, in consecinta, desi nu vor produce (prea multi) bani, vor cheltui multi bani. deci economia va dudui. de dudui. uraaaaaa!

OT: azi e baba mea. o zi pe masura as zice :)

13 comentarii:

Rareș spunea...

Deci, da. Offtopic: de ce ai pus două taguri la... aceeași categorie, Romanica și Locuri nașpa? Oahahahahaaaa!!

ruxa spunea...

pen'ca romanica nu e mereu un loc naspa. remember sibiu :)
si altele.

deci da, ce. stiu ca am dreptate, am stabilit asta deja. dar "deci, da" e o prea palida confimare a acestui faCt. want more :D

maria spunea...

ce nu inteleg eu e cum ajunsesera sa aiba 38 de ore pe saptamina. e mai mult decat enorm. noi aveam in liceu 33- fiind clasa bilingva, deci cu 3 in plus fata de restul. adica 3 zile cu 7 ore. si era mult. pai la 38 inseamna ca au zilnic 7 ore plus o zi cu 8 ore. wtf....

ruxa spunea...

poate erau cu optionale cu tot. toate optionalele. 38 si mie mi se pare mult. uite ca asta nu stiam, ca's 38

Anonim spunea...

Dupa noi - potopul.

Placut-auzibila sintagma 'economica': "Economia va dudui. De dudui". Mai buna decat corolarul "Economia va jupâni. De jupânitze."

Parerea mea.

stroem spunea...

Total offtopic : extra bancu de la ultrascurte !

ruxa spunea...

da, e genial. ii si vad pe melci cocotati acolo:)

Anonim spunea...

OT
"De ce se intinde pateul?"
"O fi si el obosit..."

miki spunea...

uf, vezi? asa gandeau si babele care te enervau pe tine. ca generatia lor a fost ultima generatie buna.

babo!

ruxa spunea...

lasa obiectiile, madam fintescu. pe pariu ca nici un baiat din generatiile urmatoare n'o sa fie destul de bun pentru mara? :))

miki spunea...

;))
daca pui asa problemaaa.... :))

da' sa stii ca chiar am stresul asta. adica nu ca nu o fi niciunul bun, dar daca il alege ea pe ala rau? bbrrr...

benny(dana) spunea...

MINUNAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ce dor imi era de piesa astaaaaaaaa..copilaria...ouf

Anonim spunea...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David