16 mar. 2009

infractiunile matinale ale unei banale zi de luni

diminetile de luni sunt, indeobste, unele mai putin placute decat diminetile de... joi, sa zicem. de vineri, sau duminica nici nu mai spun.

oricum, nimic nu anunta dezastrul din aceasta dimineata senina si insorita de primavara.

ilinca isi pregatise cafeaua, aromata, fierbinte, perfecta, in cana preferata, cea cu ursuleti. cea pe care femeia de serviciu de la JN n'a apucat sa puna mana (ea se jura ca nu fura, da' cine'ar fi putut sa ia atatea cani din birou?!), dada, aia c'o crapatura discreta pe codita.

cafeaua, zic, fierbinte, numa buna, m'am intors pentru o clipa cu spatele la ea, la cafea, sa sa scot laptele din frigider, sa'i alatur cafelei si un mic dejun. suficient pentru ca infractorul sa se strecoare abil pe masa. nu suficient de abil, insa. cana e pe jos, cafeaua e pe jos (pe josul e proaspat spalat de mine ieri), pe camasa mea, peste tot in bucatarie. iar cana, vai, cana!, e iremediabil ciobita.

infractorul cauta sa scape, fuge in sufragerie, insa e prins. si certat. si intrebat de sanatate mintala. de fapt, nu e intrebat. e acuzat direct. sonypisicaidioata! ceaifacuuuutboule!

incoltit, "boul" refuza sa dea vreo declaratie inteligibila. singurul lucru pe care'l pot scoate de la el e un mrau care arata, totusi, niste pareri de rau. tardive.

buna dimineata, deci.

5 comentarii:

Mihai spunea...

there was nothing wrong with a good ol' spanking in my day!
hmpf, kids these days!

ruxa spunea...

lol
eu nu sunt pentru educatia cu violenta la curutul infractorlor blanosi :)

Aimee spunea...

Eu cred ca Sony a crezut ca e laptele stricat si a vrut sa te salveze de la o posibila toxinfectie alimentara :D Daca putea, iti zicea :)
Asta e varianta exagerata de scuza la adresa codatului :)

miki spunea...

:) asta e clar luni de dupa vineri 13. altfel nu avea cum sa se poarte asa.

miki spunea...

...deci practic sony e victima circumstatelor. asta incercam sa sugerez. merge?