4 feb. 2009

love thy neighbor

stiti cum sunt alarmele de masina, se declanseaza mai ales cand trece pe strada vreun camion ori un catel tine musai sa insemne masina cu ... hm, ma rog, productia vezicii lui. se declanseaza si urla. piiiuu piiiuuuu iiiooon iiioooon si tot asa, stiti si voi cum e.

sunt sigura ca stiti si cum e o alarma d'asta pe o strada linistita noaptea, pe la trei sa zicem.
ceea ce nu stiti (si nici nu va doresc sa aflati) e cati decibeli produce o alarma din asta intr'un bloc. in blocul meu. cand alarma de la apartamentul de deasupra tiuie si piuie de vineri. intai soft, ca un bazait de musca ceva mai zgomotos, apoi exact ca o alarma de masina. de ieri, de la pranz. si fara oprire. toata noaptea.

a venit si politia. asa am aflat ca sunt, cica, 18 persoane care au oficial adresa la apartamentul de deasupra mea. dar politia nu gaseste nici una dintre persoanele astea. "aveti vreun numar de telefon", ma intreaba. "nu", marturisesc cinstit - nu e bine sa minti politia. babele din bloc (ele stiu tot, parol) spun ca de fapt e apartamentul cumparat de un domn cinstit pentru o tanara care, saraca, n'avea casa. probabil ceilalti 17 sunt clientii ei, ce sa zic.

pe scurt, nu se poate face nimic. probabil vor lua o amenda pentru tulburarea linistii publice - daca o iau si p'aia.

partea buna e ca nu mi'a mai batut nimeni in teava pentru c'am facut baie dupa ora 23. si ca, probabil, am incetat sa mai fiu unul dintre subiectele de barfa din bloc.

am reusit, cu greu, sa adorm chinuit pe la sapte dimineata. imi tiuie si'acum creierii - cat o mai fi ramas din ei. nu stiu cum arata vecinii de deasupra, unul din ei sau toti 18. stiu ca au obiceiul sa'si rascheteze parchetul seara, dupa 9. sau dimineata, pe la sapte. niste oameni fermecatori, va zic.

oare in tarile civilizate ce masuri s-ar lua in asemenea cazuri?

7 comentarii:

Aimee spunea...

se da telefon la politie si se face plangere. vine politia, masoara numarul de decibeli si daca depaseste un anumit numar, merge si suna la usa sa le deschida, daca nu deschide, trimite amenda si daca nu platesc trimit citatie la tribunal...

Cindereye spunea...

Poti sa dezvolti putin partea cu barfa din bloc? :)

ruxa spunea...

deci n'au ce al'ceva sa faca. deci nu vor face nici atat :)

cindereye, intr'un episod viitor :)

Rareș spunea...

Adică vrei să spui că ÎNTR-ADEVĂR îți bate cineva în țeavă că folosești baia după 23?? Incredibil! Adică ei se spală o dată pe săptămână, right?

ruxa spunea...

daca fac baie in cada si e acasa vecina de sub mine, da, bate in teava. e o baba cu care am avut conflicte inca de cand m'am mutat aici.

ei se spala cand se spala, dar nu noaptea tarziu

Anonim spunea...

Si tie? Credeam ca numai mie imi bat in teava pentru ca fac dus noaptea. Dar e aiurea complet. Daca vin tarziu acasa, ce sa fac? Sa ma culc nespalata? Adica nici baie la mine in casa nu mai pot face... URASC viata la bloc.

ruxa spunea...

dada, sa facem asociatia oamenilor care, acasa la ei, vor sa se spele cand au ei chef :))