5 feb. 2009

do you remember?



adi hadean m'a provocat la amintiri despre colegii de banca. ma tem ca nu am amintiri spectaculoase in legatura cu asta, dar ma achit de leapsa, totusi, dimpreuna cu vreo doua zambete nostalgice.

prima colega de banca se chema roxana. avea parul lins, cu breton, doua pampoane mici in varful capului, pe cordeluta. era grasa si semana cu un hipopotam. nush cum am nimerit cu ea in banca, dar nu mi'a placut de ea. de atunci si de asta nu suport sa mi se spuna roxana. exceptie face o singura persoana, dar asta e din alt film.

m'am mutat mai tarziu cu ciprian, cel despre care am aflat mai tarziu ca'mi era frate de lapte, nascut la o zi dupa mine. am stat cu ciprian pana in clasa a treia, cand s'a mutat la alta scoala. dupa asta cred ca am stat cu despina, dar n'as putea sa jur.

in clasa a sasea ai mei m'au mutat in alta clasa, prilej de dat coate pentru toata lumea, pentru ca la B era cel mai dragut baiat din scoala si era de notorietate faptul ca'mi placea. n'am fost colegi de banca dar mi'a cerut prietenia intr'o iarna si a fost primul baiat cu care m'am tinut vreodata de mana.

am schimbat mai multe colege de banca, nu stiu exact de ce. am terminat scoala avand'o colega de banca pe violeta dar nu ma leaga amintiri speciale nici de ea.

in liceu in primul an am stat cu iren si clasa a noua mi'a parut mult mai amuzanta alaturi de ea. tin minte si-acum replica celebra a profesoarei de mate: "serban, iar vorbesti? predescu iesi afara!", dar n'a fost singura data cand am fost certate la comun. intr'o ora de biologie, imi amintesc perfect, am numarat de cate ori a spus profesoara "deci". saraca de ea, era o studenta in an terminal, timorata de dracii de noi. ne'a dat afara din clasa si am continuat sa radem pana la pauza. eram nedespartite, ne indragosteam, mergeam in excursii, la baschet, peste tot eram impreuna. tinem si azi legatura. ne vedem mult mai rar, dar imi e la fel de draga ca acum 15 ani.

intr'a zecea iren s'a mutat la clasa cu mai multa fizica (noi eram bio-chimie) iar eu am migrat prin diferite banci, ca un cuc. in ultimii doi ani de liceu am stat singura in banca, exceptand unele zile sau unele ore. preferam sa stau singura, nu era inghesuiala de coate si, bonus, ma puteam muta la orice numar la lucrari si teze.

dar asta nu m'a impiedicat sa ma distrez in liceu cu o nepasare pe care n'am mai regasit'o de'atunci...

2 comentarii:

ruxa spunea...

cum ziceam, nimic spectaculos :)

Ionut spunea...

Prin clasa a treia ai stat si cu mine o perioada. :)