15 oct. 2008

lili, liliac, lilieci. si batman, fireste!

acu neste ani am fost prima data la mare "de capul meu", fara parinti, fara tabara, doar cu colege si colegi. la costinesti. vreo trei saptamani, ca pe vremea aia era ieftin. imi amintesc de dansurile din ring, excursia la neptun, ca atunci m'am apucat de fumat, cum mi'am dat intalnire cu doi baieti la aceeasi ora la obelisc (si am uitat), de manuel, caraghios, cu sticla de vin in buzunar (ceea ce facea ca jacheta lui alba sa stea extrem de câş) dar si de faptul ca seara, cand veneam "acasa", ne acopeream capetele cu gecile de blugi sau macar o basma, ca sa nu ni se incurce liliecii in par, ca cica (ne pacalisera baietii), odata ce ti s'a prins un liliac in par, salutare, nene, foarfeca scrie pe tine, e mai rau decat cu guma de mestecat. mda.

altfel, imi place mult liliacul, chestie de corazon si memorie afectiva, basca parfumul si culorile. cel mai mult imi place liliacul batut, ca sa fiu sincera. mai batut egal mai bogat, eu asa vad lucrurile. si cunosc doua fete pe care le cheama lili. poate de aceea am fost invitata la noaptea europeana a liliecilor, la antipa, pe 18 octombrie.

ca sa stiti: noaptea europeana a liliecilor are o traditie de zece ani si se organizeaza in mai mult de 30 de tari europene, semnatare ale Acordului privind Conservarea Liliecilor in Europa (EUROBATS). "noaptea europeana a liliecilor" este un eveniment foarte cunoscut si extrem de important pentru ca isi propune sa atraga atentia publicului larg asupra situatiei ingrijoratoare in care se afla liliecii.

in bucuresti, evenimentul va fi sarbatorit in acest an pentru a treia data si se adreseaza publicului cu varsta cuprinsa intre 0 si 90 de ani.

din program:

liliacul meu iubit - atelier de plastica mica si origami dedicat copiilor cu varste intre 7 si 11 ani

aripi in intuneric - expozitie de fotografie inedita cuprinzand instantanee din viata liliecilor, precum si ipostaze din "intalnirile" lor cu oamenii

liliecii din romania - conferinta despre - ati ghicit, nu? - liliecii din romania

intre orele 22 si 24 amatorii pot cauta lilieci in gradina muzeului cu ajutorul unui detector de ultrasunete.

credeti ca batman participa? l'au jucat, pe rand, michael keaton, george clooney si val kilmer. ma rog, macar aici nu exista dubii. keaton a imbatranit cam urat iar val kilmer s'a facut cat batmobilul.

daca nu vine batman nici eu nu ma duc, ca nu'mi plac liliecii si, cum am o gramada de saluri, esarfe si kestii cu gluga, mi'ar lua, oricum, prea mult timp sa ma gandesc cu ce anume imi acopar capul. just in case.

cred ca domnului sony i'ar placea sa'i fugareasca nitel pe soarecii cu aripi. ma gandesc, insa el nu poate sa sune de confirmare. poate se duce neinvitat, ar fi o impolitete prea mare?

9 comentarii:

nelu spunea...

l-ai uitat pe Christian Bale.

băh, mie îmi plac liliecii. Poate mă transform în Batman :)))))

ruxa spunea...

nu l'am uitat, l'am ignorat :))))

ritchiu, daca te tranformi in batman, sa insisti sa se faca un film bun dupa aventurile tale, da? in plus cred ca ai avea un mare avantaj, ca nu e putin lucru sa stii cum e vremea la noapte si deci daca'ti iei umbrela cand te duci sa te bati cu raufacatorii :)

ce mai face zu?

Tea spunea...

Pt. Sony: o scurta vizita la casa de vacanta a lui Dracula. [Sighisoara, pentru cei care se intreaba acum la ce ma refer]
Aici, in podul blocului unde locuiesc, liliecii au pus stapanire. Porumbeii au migrat in satele si orasele invecinate.

Rareș spunea...

Aoliooo, m-a luat melancolia cu obeliscul tău... Ce vremuri, ce ring, ce brifcor...

nelu spunea...

zu face prostii, ce altceva?! Cum ar fi : eu rupt de somn, ea cu chef de joacă, mă muşcă de degetele de la picioare. la 2 noaptea zdrăngăne o sticlă goală pe gresia din bucătărie. îi iau sticla, nu e problemă, ia la rând cd-urile, pixurile şi altele, pe parchetul din dormitor. intră în coşul de rufe, doar ea ştie cum şi apoi miaună ca disperata că nu mai poate ieşi. numai d-astea face. :D

ruxa spunea...

tea, nu'si pune mintea sony cu dracula :)

rares, e pai normal ca te ia melancolia, ca esti emo, d'aia, si n'ai nici cal! :p

nelu :))))))))))
imi amintesc si io de cand era mic sony si facea nazbatii copilaresti. da' nu ca'i simpatica foc? :)

TreeKiller spunea...

pai cum sa-l ignori pe Christian Bale mai? Cu Christopher Nolan impreuna au scos franciza din gunoi si au transformat-o intr-o bijuterie...The Dark Knight > all

nelu spunea...

e simpatică foc. azi a, găsit-o în maşina de spălat, unde a intrat după ce a dărâmat cam tot ce a putut prin baie. e tâmpită rău :))

hadean spunea...

eu sunt fan lilieci. nu batman, doar lilieci :-)