31 oct. 2008

lasciate ogni speranta


situatia e aia pe care o stiti. criza de la tv exista, se afla, se gaseste, si e abia la debut. de bucurie, cred, apartamentul meu si'a diminuat valoarea cu aprox 30% taman acum, cand am facut si io supercuratenie, colectia toamna/iarna 2008. ma rog, oricum nu'l vindeam, chiar daca face cling! precum dintii din reclamele la colgate. da' merita mai mult, zau!

politicienilor li se rupe oricum, si de mine, si de tine, si de toti. daca privim unele dintre campanii, o sa observam ca li se rupe mai ales de bun simt, logica, decenta, prostii din astea. nu e bai. astia sau aia, tot o apa si'un pamant.

azi s'au facut publice rezultatele celui mai recent SNA Focus (via tolo.ro). asta va sa fie studiul de audienta al presei scrise si e facut de BRAT. va scutesc de alte detalii tehnice, insa o mica analiza explica oaresce lucruri in societatea noastra draguta. va zic doar ca pe primele doua locuri sunt libertatea (1353k) si gazeta (750k). gazeta, care a trecut in fata JN (736k). cea mai mare crestere de audienta o are cancan (+ 97k), urmat, in topul cresterilor de audienta, de gazeta (72k) si libertatea la egalitate cu click (+53k).

desi cam toata lumea e'n crestere, JN pierde cititori (-6k), la fel ca ziua... nu, n'am sa comentez asta, oricat ar fi de tentant. cea mai mare crestere pe quality o are romania libera (la tiraje a trecut de evz, probabil ca se vede asta), urmat de gandul si adevarul. a crescut semnificativ si pro sport.

pe scurt, cresc tabloidele si ziarele de sport. ceea ce inseamna ca oamenii sunt interesati de scandal si fotbal, paine si circ, mici si bere. nu mai vor politica si social pe prima pagina sau, daca e sa fie, sa fie luata'n piept elena udrea. peste piciorul laviniei si prin patul anei, eventual. fata de la pagina cinci exulta, mihaela si dani fac audientele sa delireze, iar sportul rege rage din prima pagina.

astia, in marea lor majoritate, voteaza. asta ca sa stiti ca nu urmeaza mai bine. eu ma gandesc serios la emigrare.
ca sa nu ziceti, insa, ca va deprim acu', inainte de we, va mai spun ca tuborg a anuntat ca se pregateste de un nou sezon tuborg christmas brew. sa curga berea in pahare!

6 comentarii:

nelu spunea...

n-am nimic cu niciun tabloid, ziar de scandal sau altele, dar mă apucă nervii când văd cât de puerile şi pentru retarzi sunt titlurile în special şi articolele în general.

Rareș spunea...

Am lăsat de mult orice speranță. Mi-a explicat un mare om de cultură și am înțeles pentru prima oară de ce oamenii normali au o fobie față de manele: prin mesajul (=valoare, bani, frați, tovărășie, dușman), ritmul, imageria și sonoritatea lor ne aruncă mult înaintea folclorului, într-o zonă de primitivism simbolic, unde civlizația (nu cu sensul de civilitate) este la nivelul bâtei. Wtf? La ce să mă aștept de la presă?

hadean spunea...

pe astia de la tuborg nu-i inteleg de ce insista sa faca o bere proata in fiecare an. dar probabil au ei niste cifre pe care se bazeaza. despre emigrare: eu ce tot zic de un an ? :-) (vine fratele meu acasa, in vacanta de iarna. poate il conving sa ma ia cu el cand pleaca inapoi in tarile calde, unde chiar daca-i criza, e mai cald afara).

ruxa spunea...

nelu, presupun ca cu cat mai dobitoc publicul, cu atat mai usor de manipulat! ecce!

rares, dada, datu' cu capul de peretii pesterii! io ma astept. evident, din cauza asta (e vina mea), sunt dezamagita

adi, nu's bautoare de bere, asa ca nu ma pot pronunta. dar sunt sigura ca e mai placuta criza daca afara e cald. puloverele's mai scumpe decat tricourile! :)

Cindereye spunea...

Vorbind de emigrare, unde te-ai duce?

ruxa spunea...

aici e problema. ai mei sunt in varsta, cu problemele aferente, si nu am frati sau surori care sa se asigure ca sunt ok. deci europa. desi in canada sau state, pentru inceput cel putin, mi'ar fi mult mai usor.