12 oct. 2008

ceva vechi, ceva nou, ceva ruginiu

ieri m'am culturalizat urban vizitand targul de vintage de la cafepedia. au mai fost targuri de gen, dar asta e primul la care reusesc sa ajung. dupa ce platesti taxa de intrare 10 lei (ca sa fie siguri organizatorii ca fac si ei un ban cinstit) intri intr'un loc in care te enervezi instant ca e atat de aglomerat si'ti vine sa iesi. dar te incumeti si urci la primul etaj. patru incaperi + hol in care sunt expuse diverse. accesorii hand made, nu dintre cele mai reusite, daca ma intrebati pe mine (da' io's carcotasa), si haine noi, de la zasha, si haine vechi de la diverse.
spatiu rau organizat, haine triste & prea scumpe. sorry!

***

dupa asta hai la o cafea, la... am uitat cum ii zice, e vav la mama din spatele fostului magazin eva, intr'o casa veche, cu cateva mese in curte. ceva cu G, parca. in fine. ne asezam la masa, vine ospatarul, ne lasa meniurile, trec vreo 10 minute, vine iar. "doriti sa comandati?" mnuuu, ne place pur si simplu sa stam aici, sa ne vada lumea. da, comandam. omul nostru, constiincios, da sa noteze. pixul nu scrie. si atunci omul arunca pur si simplu pixul portocaliu pe jos. dar pe jos nu in spatiul cafenelei, ci dincolo de gardul acesteia, direct pe strada.

noi ramanem bouche bee. pai... nu reusesc decat sa'l intreb daca n'au cosuri de gunoi. omul raspunde, crezandu'se spriritual, probabil, zice ca nu. in fine, am comandat, am consumat. la plecare am asteptat ceva pana sa vina sa ne dea nota si sa platim. n'a venit, ne'am dus noi dupa el. si tot a mai durat un pic. bacsis 0. prea generos, as zice.

***

pe seara am fost la premiera de gala a filmului dragoste pierduta. intrucat il cunosc pe regizor, petre nastase, si stiam ca e nemultumit de varianta finala a filmului, nu ma asteptam la mare lucru. am fost (placut) suprinsa, totusi. o poveste destul de inchegata, joc bun la mircea diaconu si la marius stanescu, cu mentiune speciala pentru fostul meu coleg leahu, care a facut bestial rolul unui nebun ce i s'a potrivit manusa. imagine faina, scene frumos filmate si o lumina care m'a cucerit. nu e cel mai bun film, dar macar e un film frumos.

***
toamna frumoasa afara, o zi numa buna de adunat frunze pentru decorat casa..

update: ... si pe procinema, de la ora 14, veronica. daca n'aveti chef sa iesiti din casa.

9 comentarii:

Rareș spunea...

intamplator, am fost si eu la localul cu pricina. cafeaua ok, serviciile foaaarte dubioase. servit de o duduie ingalata care mereu imi dadea impresia ca nu intelege. si asteptarea uriasa. mai bine faceau un sediu Lehman Bros. ca sa redam casa circuitului turistic.

Rita spunea...

Galleron se cheama; in general sunt ok, in afara ca inauntru miroase patrunzator a tutun statut. Iar cu servirea, e unul dintra baietii aia - unul tuns nr. 1, cu figura de bataus de scoala, care e culmea impertinentei - vorbeste tare cu clientii, se tine de "vrajeli" cu clientele si alte din astea. Mancarea si cafeaua insa chiar ok :)

Anonim spunea...

Am mintea amorţită, aşa ca într-o duminică la prânz...aşa că mă refer doar la ultimul rând. Minunată toamna de afară. Fug afară să o îmbrăţişez, cât mai e caldă :)

ruxa spunea...

rares, tiramisu meu n'a fost asa de ok, i had better, ca sa zic asa
dada, un sediu lehman bros. sau un magazin h&m :))

rita: dap, cred ca ala e personajul

pisicot: mai bine nu fugi, mergi agale, ia pe octombrie de mana. ii place :)

maria spunea...

eu ma bucur ca n-a fost nimic la targ, zau :)

ruxa spunea...

si eu, i can do better! :D

Lucian spunea...

Ilinca, intreab-o pe Rita data viitoare cand vrei sa mergi la o cafea, ea stie toate localurile :)

Ionouka spunea...

Eu mi-am luat o palarie alba de fetru, cu borurile mari... Mi-a zis proprietara (o doamna venerabila, d-aia cu brosa de argint in piept) ca e palaria ei de la nunta, palarie cumparata de la Viena acum 60 de ani. Imi place, abia astept s-o port. Nu la nunta, ci-n metrou. In rest, da, inghesuiala mare, haine overrated.

Rita spunea...

Ilinca, nu te lua dupa Lucian, nu e adevarat :P Despre Galleron stiu, fiindca nimeresc des pe-acolo, mai ales cu obligatii de serviciu. Iar baiatul ala e foarte enervant - mai ca imi vine sa scap o vorba cui trebuie...
De exemplu, la Cafepedia n-am fost pana acuma - adica nu la targ, ci asa, la cafea :)