8 oct. 2008

dog

nu mai stiu cum dar a venit vorba de caini si de cum par unii dintre ei asa de preocupati cand merg pe strada de zici ca au intarziat la nush ce sedinta importanta. si mi'am adus aminte de dog. dog ii zicem pentru ca nu i'am gasit un nume. acuma, brusc, revazandu'i fotografia, as zice ca i se potriveste bujor catzelescu. mai jos e povestea lui. asa cum mi'am imaginat'o eu. voi, insa, simtiti'va liberi sa'i (re)scrieti povestea. eu l'am intalnit acum patru ani intr'o benzinarie, la iesirea din ploiesti spre brasov. sper ca e bine, sanatos.


dog lucreaza la o benzinarie ca bagator in seama si, din cand in cand, paznic. in fiecare seara isi clateste vestonul alb si manecutele in balta din dreptul cismelei, nu'i place sa fie patate. se cam chinuie, dar n'are masina de spalat.

dog bun la toate, are vreo 45-50 de ani (omenesti, nu cainesti), e divortat si locuieste singur intr'o cutie de carton pe care, cand si cand, o imparte c'o amarata de parasuta. o patrupeda care in timpul zilei se prostitueaza, cu pui cu tot, in parcarea de la carfur ploiesti. de altfel, puii i-a facut pentru ca'i iese mai bine de'o mancare cu niste pui dupa ea, ca aia mici sunt mai dragalasi, a observat ca bipezilor le plac mai mult puii, basca ii atarna tzatzele si pare mai slaba, asa ca lumea care iese de la carfur cu carucioarele pline e mai tentata sa'i arunce cate ceva.

dog e divortat pentru ca exa, o corcitura cu pretentii de setter, avea vise de zgarda si de stapan si pana la urma a fugit c'o pereche de globe trotteri si nu s-a mai auzit nimic de ea. dog e multumit de viata lui, nu prea are mari asteptari. doar o pensie sanatoasa pe langa benzinaria lui, sa nu i se strice cutia de carton si, eventual, parasuta sa nu mai faca pui atat de des, fiindca atunci cand are pui devine oarecat isterica iar sexul in sine dureaza mult mai putin. asta daca ea e in toane bune.

19 comentarii:

Anonim spunea...

tocmai cand voiam sa intreb unde ti-e verbul... da' cred ca esti in toane bune :)

ruxa spunea...

mai bine te bagi in joc si zici cum il keama pe dog :)

Cindereye spunea...

Baudolino il cheama. Alt nume nu poate avea, ca l-ai facut un vagabond de 50 ani chiar de la inceputul povestii. :)

ruxa spunea...

dar nu e vagabond. are un job, are o casa. de ce zici. sigur, arata oarecum modest, blana nu e lustruita si nici n'are lant de aur la gat. dar nu e ascultator de manele-mancator de seminte, zau
e un caine de isprava, doar ca are ambitii foarte mici

Cindereye spunea...

Bujor? Eu stiu un militzian pe care-l cheama Bujor.
Caine de isprava cu ambitii foarte mici si partner cu tzatele lasate... Si ce ochi are! Parca ar zice: Hi, fata in alb. Nu-ti cer de mancare ca stiu ca nu-mi dai. :)

Anonim spunea...

Petronel Costachescu.

hadean spunea...

Pompiliu.

ruxa spunea...

cindereye, i'am dat, ui' ce fata are, cum sa nu'i dai?! :)
si, oricum, e un caine foarte politicos, e cumva sub demnitatea lui sa ceara.

rares, ar putea sa fie, dada :)

adi, e prea funny. am avut un coleg (si) pompiliu. deci e prea funny

hadean spunea...

bine, adevarul e ca fat alui e mei degraba de ...lefter popescu :-)

Pisicot spunea...

Milogu' :-)))

ruxa spunea...

eeee, bine ca esti tu pisica :p

Anonim spunea...

din poza asta, gligore i-as zice. din una mai clara, probabil ca dom eusebiu.

dac'as fi vecina mea, i-as zice bo (ca la labradoru ei),sau zion(o javra mica si urita rau. si rea. si uritaaa! da urita nu asa). barbac'su , cind se'mbata, adica zilnic, se'nerveaza pe ciini si se rasteste la ei; pin' am aflat io cum îi cheama pe patrupezi, intelegeam ca striga "bah, zi ion!"(penca pe bo il striga scurt, parca-i iese un proiectil din gura, iar pe zion cam asa: zi-ion), adica ca vroia sa-i invete sa vorbeasca. de ce româneste? pai te pui cu omu beat? si de ce ion? asta chiar ca nu pricep.

Anonim spunea...

pe asta il cunosc si eu. grrrr. nu m-am gandit la povestea lui, eram prea ocupat sa trec pe langa el sa nu ma observe :D

ruxa spunea...

lumi, za ion, zici? hai ca suna neaos cel putin :)

octavian, e bland, zau, cel mai civilzat dog

Anonim spunea...

Incantatoare insemnare.

ruxa spunea...

generale, si cainii sunt oameni :)

Jean Bica spunea...

;):) interesant...mai mult de atat interesant ca dupa ce te-am citit pe 360 te regasesc si pe blogspot...
Te-am bagat in blogrollul meu...

ruxa spunea...

jean, ma bucur ca m'ai gasit si'aici. inca o cauti pe aceea? :)

Jean Bica spunea...

Nu, nu am gasit-o...si am renuntat sa o mai caut inca de atunci...
In schimb am revazut-o si "am baut o cafea" impreuna povestindu-i aceea perioada...ne-am amuzat si am ramas amici...
Deci e cu happy end! :-)