19 aug. 2008

(g)rele

extreme makeover e un program de televiziune in care o persoana este preluata de o armata de esteticieni, cosmeticieni, stilisti etc pentru a realiza o transformare uneori uluitoare. chirurgie estetica, implanturi, mariri, subtieri, dantura noua, corectii cosmetice, pensat, coafat, fitness, garderoba - cam tot ce defineste o persoana pe dinafara.

la final, subiectii apar cu noua infatisare in fata prietenilor si a familiei si toata lumea tipa entuziasmata - the end.

sau... nu?

suntem gata sa facem o multime de lucruri pentru a ne imbunatati aspectul exterior, uneori chiar dureroase, cum ar fi chirurgia estetica sau chiar si un simplu pensat/epilat, cheltuim sute de lei pentru haine si accesorii (uneori pe credit), ne fardam, parfumam, cate si mai cate, si facem toate astea desi toata lumea sustine ca aspectul exterior e trecator si ca frumusetea interioara e cea care conteaza.

totusi, oamenii urati sunt mai degraba marginalizati, iar eu nu stiu pe nimeni preocupat/a sa fie, zilnic, o persoana mai buna, mai frumoasa pe dinauntru. in plus (sau in minus) aud - parca tot mai des - replici urate si rele si gratuite, oameni care tipa aiurea'n tranvai cand ar putea sa vorbeasca incet si cu voce egala, oameni care in loc sa spuna o vorba buna spun una rea, fara nici un motiv aparent in afara de acela ca pot.

ma rog, poate ca nu e un subiect de vara. sau poate ca am io o toleranta mica zilele astea.

14 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bine scrii tu acolo/aici. sunt "industrii" diferite, cred. marele pacat este ca "investitiile" in frumusetea interioara se vad destul de greu. si se "cumpara" mai greu...

ruxa spunea...

rares, multumesc
cat despre investiile alea.. io nu prea le vad in jur.

Pisicot spunea...

Eu investesc (şi) în interior. Se face cu eforturi mari şi rezultate mici. Cu percepţie aproape de 0. Sau cu şuturi în fund. Dar vine şi satisfacţia. Rar, dar vine. Atunci când te simţi bine că ai făcut un lucru bun sau că NU ai făcut ceva ce ar fi putut face rău cuiva. Sau când, pâna la urmă, cineva îţi spune că eşti o persoană minunată şi ai un suflet bun. Iar pentru asta merită osteneala.

kmi spunea...

noroc cu pushthebutton...
Sad but true.
Bine te-am gasit.

maria spunea...

acu nu as vrea sa par superficiala, dar cred ca de exemplu investitiile in sapun si deodorant conteaza. apreciez un om cu frumusete interioara, dar l-as aprecia si grija pentru propria persoana. nu cred ca poti sa ii respecti pe cei de langa tine, daca nu ai un minim de respect fata de tine insuti. si interior, si exterior :)

ruxa spunea...

pisicot: unii spun asta si pentru ca ei sunt persoane neminunate si nu au suflet bun ci doar interese... se keama linguseala :)
bine, tu chiar esti un pisicot bun si frumos, eu stiu

kmi: bine ai venit, noroc cu rares, dar noroc cu rares ca ce? :)

maria: am considerat apa si sapunul drept igiena minim necesara si care nici nu intra in discutie.
dar ai dreptate mare la faza cu respectul de sine si respectul fata de ceilalti. ca de obicei, vezi ca si nashu_mare e de acord cu tine. mai nou :)

Pisicot spunea...

Ilinca, şi asta e linguşeală? :-)))
BTW, am o datorie la tine, of...

ruxa spunea...

pisicot: se'accepta plati in limonada :)

Anonim spunea...

eu propun sa stam grasi ca niste porci, plini de par in toate zonele, ciufuliti, cu dintii galbeni, pielea varza si unghii rupte.
ca, vorba aia, suntem frumosi la interior.
ma tavalesc de ras.

ruxa spunea...

gonzales, n'ai inteles nimic

nelu spunea...

şi totuşi, urâţenia interioară "transpiră" prin orice machiaj sau operaţie estetică...

ruxa spunea...

nelu: exact asa e!

Anonim spunea...

corect: grasi ca porcii care sunt ei porci ca si-asa ne transpira gandurile rele.

Anonim spunea...

Buna, Ilinca.

Eu investesc in interior f mult pt ca in exterior nu consider ca am mare nevoie (decat niste haine si farduri, altceva ce?).

M-am gandit mult timp cum sa imi transform pasiunile in mici afaceri si m-am apucat deja.

Plus citesc foarte mult si invatz foarte mult.

A, da, muncesc full time, nu sunt vreo studenta dar nush cum, am timp pt toate.