31 ian. 2010

are we humans or are we cancers?

cancer.

nu cred ca exista cineva caruia aceasta boala sa nu'i fi luat macar un om de langa el. de asemenea, cred ca nu putini dintre noi (si unii poate nu doar o singura data) ne'am pus intrebarea "dar daca e cancer?" despre noi sau despre cineva apropiat.

am pierdut si rude si prieteni din pricina acestei boli. si am fost si in situatia in care am asteptat infrigurata rezultatele unor analize pentru a afla daca e sau nu cancer - momente in care toata viata'ti trece prin fata ochilor mintii si te gandesti ce'ai face daca ai afla ca mai ai doar cateva luni de trait.

va rog sa va imaginati, pentru o clipa, cum ar fi daca ati afla ca mai aveti doar un timp limitat de trait. sa zicem... patru luni. tot de dragul argumentului, sa ne imaginam ca sunteti casatoriti cu sufletul pereche si pe drum e un bebe, primul vostru copil. si...puf! implacabil, necrutator, medical, rece, apare diagnosticul. condamnare la moarte: leucemie limfoblastica acuta.

va rog, deci, imaginati'va in aceasta situatie pentru o secunda. si ca, undeva, in lume, exista un tratament, doar ca acesta costa peste 120.000 de euro. ati capitula in fata unei asemenea sume sau ati face orice pentru a va salva viata?

acum, respirati usurati. nu sunteti in situatia asta si sper sa nici nu ajungeti acolo, voi sau cei dragi. statisticile spun ca e imposibil, insa, asa cum scriam la inceputul acestui post, sa nu se intample cuiva pe care il cunoasteti. din pacate.

exercitiul de mai sus este, pe scurt, cazul lui daniel raduta, un tanar de 29 de ani care e casatorit cu sufletul lui pereche. in martie asteapta primul lor copil.

daniel are sanse mari (95% spun medicii care i'au cercetat cazul) sa traiasca, sa'si creasca copilul, lasand in urma boala asta rea. deocamdata, insa, e despartit de viata de o suma de bani, si nu e vorba de o suma prea mica: 120-150.000 de euro - banii necesari transplantului de maduva ce nu poate fi efectuat in romania.

o sa revin foarte curand (luptam contratimp) cu amanunte despre daniel si despre cum niste zane si'au pus in minte sa'i salveze viata. si o sa va spun si care sunt modalitatile in care il puteti ajuta pe daniel sa traiasca.

ma stiti, eu cred in minuni!

PS detalii la celelalte zane: dianastoleru, ancabundaru, mikapana, oanaportase. zice de asta si adihadean. o sa mai auziti si de la altii. si nici macar n'am inceput campania! #zanarim!


Un comentariu:

dennis spunea...

cred ca cea mai mare minune este sa mai descoperim cate un OM