26 oct. 2009

sarmale umplute cu amor de panarama

circul cu taxiul de multi ani, asa ca, vrand-nevrand, asist la desfasurarea diverselor tipologii umane. cred ca as putea sa scriu si'o carte despre taximetristi... daca as avea timp sa scriu. unii sunt haiosi, altii tacuti, morocanosi, au chef de vorba, te lasa ori nu sa fumezi.

cel de azi dimineata traia o drama sentimentala. cu aurica. am asista, fara sa vreau, la intreaga discutie. elucrubanta pe alocuri, am si zambit a ras, uitandu'ma incapatanat pe geam, ca sa nu se observe. nu c'ar fi fost atent la mine.

dupa ce i'a scos ochii ca nu'l mai iubeste cu vrajeala teribil de ieftina si transparenta, ea a parut ca cedeaza, asa ca el i'a raspuns "vezi, vezi ca ma iubesti? m'ai facut fericit! sunt cel mai fericit de pe pamant", dupa care a adaugat, (ca din) senin, "ia zi, ai si tu ceva bun de mancare?" (asta a fost momentul in care am ras. muteste, dar ras)

"cuuuum? ai sarmale? ce haimana esti, ma, si mie nu'mi dai! pffff, mai zici ca ma iubesti!", tipa el la telefon, dupa care conversatia se axeaza pe sarmale: "iti si platesc, sa'mi dai si mie macar doua. sunt bune sarmale'le lu maica'ta. hai, zi, nu vin sa'mi dai si mie niste sarmale? io ti'as da tie, ca te iubesc"

la finalul cursei mi'a explicat, jenat:

- ma scuzati, dar stiti, sunt foarte indragostit... m'a prins cu alta acum sase luni, panarama!

8 comentarii:

Ionouka spunea...

ce curva! l-a prins, zici? si-acu ii vinde sarmale pe bani grei? o stricata. nu i-ai luat nr de telefon, nu? merita consolat, saracul.

Rita spunea...

Mie nenea de-aseara mi-a povestit cat e de lenes ficiorul de 20jde ani, cum i-a zis el nevestii ca seamana in partea ei, cu neamurile ei de 2 parale, cum s-a dus la restaurant si nu l-a costat deloc mult un platouas de nu l-a putut consuma impreuna cu nevasta si cum soacra-sa trage din greu la masea, ca i-a baut vinul din casa si a ras si niste coniac, si alta data a stat la ei toata ziua si a dat gata singura o "ditai stecla de Babanu". [asta e doar ce-mi mai amintesc]

Lucian spunea...

taximetristii ar trebui sa scrie carti...

Mihai spunea...

Astea sunt dragostele frumoase. Cele simple. Cele neincalcite, cele fara prejudecati. Eu n-as fi zambit in locul tau, ba chiar as fi fost un pic gelos.

ilinca dima spunea...

lucian, unii dintre ei, da

mihai, nu cred c'am pentru ce sa fiu geloasa. si mama mea face sarmale bune :)

day-dreamer spunea...

Şi da, dragostea trece prin stomac! Cică e doar un clişeu. Ba bine că nu!

elu cubrela spunea...

elu... cum?:)
am inceputut cititul la tine. stai sa vad. stai sa vezi!

Parmalat spunea...

Ce vrei ma Ilinca, dragostea trece prin stomac :))
Am si eu una tare cu un taximetrist dar acum imi pica ochii pe tastatura, o scriu maine :P