2 sept. 2008

quand je t'aime


marea mea si cu mine avem o relatie cu nabadai. ma cheama la ea cand imi e lumea mai draga, brusc, iar cand ma paleste dorul, e unul din ala, aproape fizic dureros, ca o lovitura in plex. si ma duc. de obicei, cu treaba, sa nu si'o ia in cap. orice pretext e bun. si cat sunt acolo, chiar imi vad de ale mele, si ma fac ca n'o observ. de fapt, uneori nici n'o observ. stiu ca e acolo, imi ajunge. in alte dati, ma duc aproape, epidermal de aproape. si ma plang daca e agitata ori daca nu s'a primenit de alge la intrare. pai ce'i asta!?
si plec, si revin, si iar plec, si iar revin.

in dupa masa asta, dupa ce s'a terminat cu scoala, mi'am pierdut pasii pe plaja. marea, mai agitata ca niciodata. e de inteles. sunt aici de o saptamana si, in afara de o hoinareala, aseara, prin golful francezului, aproape am ignorat'o.
azi, insa, am gasit un ragaz pentru noi, doar noi doua, ea cu ale ei, eu cu ale mele, fata in fata. si'a trimis valurile catre mal, pe plaja chiar. n'a mai facut asta pana acum cu mine. si stiu ce vrea, stiu ce'mi cere. imi cere sa platesc. cu dorul de ea, cu dorul de mine, cu renuntari. fair enough, mare!

maine ma duc sa vad rasaritul si sa'mi iau la revedere. faza ciudata e ca deja mi'e dor ca si cum as fi departeDemis Roussos-Quand je t'aime
Asculta mai multe audio Muzica »

14 comentarii:

joacadeamine spunea...

optima ilustrarea muzicala. cred si simt tot ce ai scris tu despre mare. bine, pentru mine este (si) marea, dar este si altceva, fie, un oras. de care cel mai dor mi-e cand sunt acolo. cand ma plimb cu lacrimi in ochi. si cand aterizez acolo (acum doua saptamani = a unsprezecea oara) plang deja in hohote. marea, luminile, orasul. ceilalti pasageri ori fac glume, ori incearca stangaci sa ma asigure, ca nu ne prabusim. nu, nu ne prabusim.

Rita spunea...

Offf, catu-i de frumos ! :-<

ilinca dima spunea...

octavian, la piesa asta m'am gandit inainte sa incep sa scriu, vorbele sunt de'acolo
si poate ca ne si prabusim un pic, de fiecare data cand plecam. noroc ca avem (inca) resurse. apropo de resurse, noi nu ziceam ca scriem o carte?

rita, nu pot sa te contrazic :)

joacadeamine spunea...

scriem, scriem. doar ca sper ca mai ai tu in arhiva incercarile de titluri si tematica in mare. eu nu mai detin asa ceva :( dar in schimb, am o multime de experiente care ma propulseaza taman mai bine in pozitia de coautor. win some lose some. te-am pupat.

Rita spunea...

Hummm, as vrea ca sa merg la mare... tu si cu Maria mi-ati facut chef :) nu-mi trebuie plaja, nici intrat in apa, doar sa vad si sa aud valurile. Poate sa fie si frig !

Maria Coman spunea...

la mine e frig. rau. si mi-e dor de marea calda a ilincai

innuenda spunea...

Ce potrivit le-ai zis tu, ilinco, aici! Uneori eşti o poezie de fată, zău aşa!:)

Şi poza este tablou, nu alta!

Maria Coman spunea...

ce mi-ai facut, ilinco....ascult asta in heavy rotation :)

Pisicot spunea...

Frumoasă poza. Frumoasă şi povestea. Eu şi marea mea ne-am cam îndepărtat. Cred că şi-a făcut loc altcineva între noi..

ilinca dima spunea...

octavian, nush daca mai am arhiva cu discutiile noastre hohotinde, ca domnu computer a decis sa muara nitel si nush ce'a ramas pe hard.

rita: gooo, planet, cat mai e caldut afara. marea e calda inca

maria: e frumoasa marea mea, asa e

innuenda: lasa ca m'am intors direct in sedinte si intalniri. no more poetry ilinca :)

maria, da' tu ce crezi c'ascult/fredonez de'aseara?! :))

pisicot: va'mpacati voi..

Rita spunea...

Nu cred ca mai apuc anul asta, Ilinca :-< Zic si eu ca Pisicot - eu si marea ne-am cam racit anul asta...

hadean spunea...

ok, esti bună :-) (adevărul e că pe mine m-ai convins de ceva vreme)

ilinca dima spunea...

rita, pai d'aia, pen'ca zici "eu si marea"
e "marea si eu" ca ea e mai mare :)

adi: e, lasati, ca nici cu tine nu mi'e rusine :)

Rita spunea...

Mare dreptate ai :)