11 sept. 2008

apocalipsa mea

well, it's the end of the world as we know it - era cantecul bun la toate in zilele trecute.
"the end" fara printi care sa te sarute sa te trezeasca ori sa'ti sara bucata de mar din esofag, fara vrajitoare care sa blesteme un fus - orar sau nu - , fara sweet novembers, fara "I'll think about that tomorrow. After all, tomorrow it's another day" si nici macar fara mama care te trezeste si'ti zice "hai, e timpul sa te pregatesti pentru scoala. iar ai avut un vis urat?"

nu m'am gandit niciodata la perspectiva in care ar trebui sa ma decid ce dracu fac in ultima mea zi de viata. probabil ca, zodie dualista fiind, mi'as petrece timpul incercand sa aleg intre mare si munte, alb si negru, bere si vin, tutun si iarba, crema de zahar ars si tiramisu, pui sau peste, blues sau disco, mall sau parc, pisica sau caine, caldura sau zapada, seara sau dimineata, flori de castan sau castane... ma rog, intelegeti ideea. si probabil ca m'as duce ori as organiza petrecerea tematica "ce faci de sfarsitul lumii", pentru ca'mi place sa dansez (aici nu e nici un dubiu)

in loc de asta, insa, am facut si am propus exercitii de sinceritate din culegerea cu probleme de viata.

astfel, se da urmatorul enunt:

Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.

se cere sa se calculeze cat timp (exprimat in nanosecunde) este necesar pentru regrete , uitare si daruri. de asemenea, pornind de la enuntul de mai sus si de la teoremele, teoriile si axiomele studiate, se cere sa se completeze urmatoarea fraza: "Nu avem timp pentru ___________"
(NB tandrete este considerat un raspuns gresit)

timp de lucru: tot timpul din lume.

porniti cronometrele.

11 comentarii:

Ionouka spunea...

Acum m-ai intristat.... Si eu care ma bucuram ca nu vine sfarsitul lumii, deci ca mai am timp pentru toate cele e care zici tu... acum imi dau seama ca de fapt am nevoie de timp pentru altceva... doar ca nu stiu pentru ce... urasc ghicitorile. mereu le-am urit.
frumoase vorbe. adevarul din ele e trist insa.

Pisicot spunea...

Băi, nu există regrete. Ce sunt alea? Regretele sunt pentru fraieri. Capu' sus, prinţesă.

ruxa spunea...

pai, pisicot, la fraieri ma refeream. despre mine ziceam de daruri si uitare :)

nelu spunea...

pot să uit să îţi iau un dar?? promit să nu regret :)))

ruxa spunea...

sa'mi iei un dar? ia, draga. sunt o daruita :))
doar ca nu cred ca ti'ar placea nici unul din ceea ce am primit recent

ruxa spunea...

ionouka: nu te intrista, ce e val ca valul trece. cum ziceam, mai bine te'ntreaba si socoate. uite, saracu eminescu, stia el si de acceleratorul de particule.. ooof! si lumea l'a facut sifilitic! :))

nelu spunea...

păi am zis să uit :)) am înţeles şi ştiu că ai înţeles şi tu.. :P

ruxa spunea...

esti prea tanar sa uiti, ai un pic de rabdare. si mai cauta'ti tu mult nevasta, sa vezi ce'o sa uiti.. aniversari, alea alea :p

Tea spunea...

Porcupine Tree - Last Chance To Evacuate Planet Earth Before It Is Recycled

alepse spunea...

Din punctul meu de vedere, nu avem timp să vedem cu adevărat miracolul vieţii care se desfăşoară în jurul nostru. Din cauza vitezei cu care se desfăşoară propria noastră viaţă. Când eşti copil timpul trece mult mai încet. De aceea un copil are timp să admire un gândăcel sau o floare. Cu cât înaintăm în vârstă pierdem câte puţin din misterul vieţii. Aici femeile sunt mai norocoase decât bărbaţii. Femeilor le este dat să creeze viaţă şi poate de aceea înţeleg mai bine decât bărbaţii acest miracol. Sau poate e doar o chestiune de sensibilitate... nu ştiu... sunt totuşi doar un bărbat :)

Anonim spunea...

din graba (dar si asa profunda), ca n-am timp: nu avem timp sa ne facem timp:)