29 sept. 2008

pariul

erau toti in clasa a zecea, siguri ca lumea e a lor. el nu vorbea cu ea, dar ei nu'i pasa. il necajise si'l tachinase tot anul scolar pentru ca era singurul baiat din clasa caruia ii placea roxette, si asta fusese mai mult decat putea el sa suporte. acum o enerva, insa. auzise ca el o barfeste copilaros pe la colturi si'o daduse de gol cum c'ar fi copiat la o teza. s'ar fi razbunat nitel..

inainte de vacanta era ziua lui. petrecere, duminica seara, acasa la el. ea nu e invitata. un pariu cu prietenele: "nu numai ca o sa vin la petrecere, dar o sa se si indragosteasca". el habar n'avea ce'l asteapta.

l'a sunat si i'a multumit pentru invitatie. nu, nu mai stia exact cine'i transmisese. s'a alintat la telefon. el a capitulat. sigur, o asteapta la aceeasi ora ca pe ceilalti.
s'a imbracat cuminte, in fusta mini ca de scolarita, culoarea lui preferata. a flirtat cu el, nevinovat, l'a ametit. a condus'o acasa. a vrut s'o sarute, ea a ras si'a fugit in bloc. a sunat'o a doua zi. a sunat'o toata vacanta. n'a iesit cu el decat o singura data. cand i'a spus de pariu.

mai tarziu au facut pace. dar, peste ani, de fiecare data cand asculta roxette, ea chicoteste.

16 comentarii:

pushthebutton spunea...

da' ce frumoase sunt povestile astea... cu parfumuri atat de tari, incat ametesc si astazi. eu imi amintesc ceva dramatic legat de "Lady in red" ... fara sa-mi mai aduc aminte de ce se leaga de fapt, imi produce niste tristeti inexplicabile :D

ilinca dima spunea...

ia gandeste'te bine, ca'ti aduci tu aminte :)
kestiile astea nu se uita

Rita spunea...

Mergea mai bine "It must have been love"... Sau poate ca n-a fost :)

pushthebutton spunea...

imi aduc aminte, dar vag. si-mi mai aduc aminte ca (oricum) era una dintre meoldiile heavy rotation de la petrecerile de liceu.

ilinca dima spunea...

rita, nu cred. io am ales ce'mi place mie, si asta'mi place pentru "hocus pocus to me", mi se pare super faina partea aia :)

rares: ha, ai zice c'am facut acelasi liceu. dada, lady in red si "some hearts are diamonds" :))))

Maria Coman spunea...

aoleu ma ia greata daca mai aud de lady in red. cit am plins, suferit, etc, pe melodia asta.....

someonenew spunea...

de maina alergau doi bulgari, nu-i asa ca intr-o zi, fata cu ochii cenusii il va salva? o piesa..misto..e ..heather nova- nothing heals me like you do...ascult-o..

ilinca dima spunea...

maria, she's danciiiing with meee :))))

someonenew: heather nova stie multe, da' n'am io stare de ea acu. acu sunt in zona al bano si romina =))

Cindereye spunea...

Of Ilinco, sa stii ca si acuma ma prinde un dor nebun de tine. Cam o data pe an :) O sa zici: Nu esti tu acela... Ba daaa, intr-o poveste paralela :)

ilinca dima spunea...

cindereye, zau? tot e bine ca e numa odata pe an :p

Maria Coman spunea...

ilinca taaaaaaaci, te rog

ilinca dima spunea...

maria,hai ca m'am apucat s'o reascult, poate am ratat ceva si mi'am amintit de'o zi de nastere si de salopeta rosie a aniversatei, si de un baiat inalt.. hm. no harm dome.

midnight lady e mai buna? :))

Maria Coman spunea...

da clar, e mult mai bine. lady in red e DEZASTRU

pushthebutton spunea...

:) da, corect, dezastru!

mircea spunea...

intamplaile astea au ceva pefid, putred, inuman...evident ca rautatile si ipocriziile sunt " calitati" umane. de ce nu ma mir ca in toata povestea asta esti tu? tu cu trairile si razbunarile tale, cu...dar despre restul vei scrie si te vei bucura...

ilinca dima spunea...

mircea, chill out.